Europeana Fashion Editathon, Sebastiaan ter Burg, CC-BY-SA 3.0

Doe mee

Iedereen is welkom om bij te dragen: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner.

Bijdragen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld: Wikipedia-lemma's schrijven of bewerken, actief bijdragen aan een goede sfeer op Wikipedia, (nieuwe) bewerkers helpen en aanmoedigen, helpen bij de organisatie van projecten en evenementen, beeldmateriaal bijdragen en nog veel meer. Een stuk bewustwording creƫren van het gendergap probleem is ook een wezenlijk onderdeel van dit project.

Facebook
Voor het gendergap project is er door de werkgroep een speciale facebookpagina aangemaakt. Meld je aan voor de (besloten, Nederlandstalige) Facebookgroep Gendergap op nl.wikipedia.org.

Mailinglijst
Er is een speciale mailinglijst opgesteld, hier wordt regelmatig per mail overleg gevoerd over komende evenementen, nieuwsfeitjes en andere wetenswaardigheden. Je kunt je hier aanmelden voor deze mailinglijst.

Meedoen?
Wil je ook actief meehelpen als organisator van evenementen, lesgever of begeleider bij schrijfmiddagen, of heb je een ander idee of voorstel voor actieve ondersteuning van dit project? Vul dan het contactformulier in.

Zoek je een onderwerp waarover je kunt schrijven?
Geen nood, we helpen je graag op weg. Hieronder tref je een aantal links die verwijzen naar lijsten met artikelen die nog niet geschreven zijn (rode linkjes in de lijsten).

Mocht je in deze lijsten geen artikelen vinden die je aanspreken, kom dan langs op een Gendergap Wikizaterdag, dan kijken we samen verder.

Fashion Edit-a-thon bij het Amsterdam Museum, Erwin Verbruggen, CC BY-SA 4.0

Over Gendergap

Op Wikipedia is er sprake van een gendergap. Wikipedia is vooral sterk in het verstrekken van informatie over onderwerpen die traditioneel door mannen belangrijk worden gevonden, zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. De gendergap-werkgroep probeert deze kloof te verkleinen. Iedereen kan bijdragen aan dit project: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt