Delaware Bay Vinckeboons 14, publiek domein

Over

Een completer beeld geven van gedeelde geschiedenis

Er zijn zo’n 300 taalversies van Wikipedia. Die bevatten miljoenen artikelen. Momenteel is er op Wikipedia meer informatie te vinden over West-Europa en Noord-Amerika dan over de rest van de wereld. Wikimedia Nederland wil een bijdrage leveren om dat recht te trekken.

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. In de collecties van Nederlandse archieven, bibliotheken, musea en onderzoekinstellingen is hier veel materiaal over te vinden. Materiaal dat bijzonder relevant is voor andere delen van de wereld; landen waarmee Nederland koloniale, migratie of handelsbanden had. Wikimedia Nederland wil met het project Nederland en de wereld de vrije toegang tot kennis over gedeelde geschiedenis vergroten en actieve deelname van erfgoedinstellingen en individuele Wikipedia-bewerkers, zowel in Nederland als in andere landen, bevorderen.

Wiki goes Caribbean

Met het project Wiki goes Caribbean (WGC) wil Wikimedia Nederland de informatie over Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia, Wikidata en Wikimedia Commons uitbreiden, vergroten, verbeteren en actualiseren. Hiertoe organiseert Wikimedia Nederland in samenwerking met het Nationaal Archief en andere samenwerkingspartners regelmatig WGC-schrijfmiddagen. Benieuwe wanneer de eerstvolgende WGC schrijfmiddag plaatvindt? Neem een kijkje in onze webagenda.

By Johannes Vingboons / Public domain

Over Nederland en de wereld

Wikimedia Nederland wil met het project Nederland en de wereld de vrije toegang tot kennis over gedeelde geschiedenis vergroten en actieve deelname van erfgoedinstellingen en individuele Wikipedia-bewerkers, zowel in Nederland als in andere landen, bevorderen.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt