Delaware Bay Vinckeboons 14, publiek domein

Over

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan.

Zowel in deze landen als in Nederland hebben deze contacten sporen achtergelaten in de vorm van verzamelde objecten, archieven, gebouwen, steden, bedrijven, infrastructuur, taalgebruik, culinaire tradities. Veel objecten in GLAM instellingen in Nederland en in deze landen tonen dit gemeenschappelijke verleden en de wederzijdse beïnvloeding. De landen waar dit voorkomt, noemen we ook wel GCE-landen (GCE: Gemeenschappelijk Cultureel Erfgoed).

Wikimedia Nederland wil met het project Nederland en de wereld de vrije toegang tot kennis met betrekking tot gedeeld cultureel erfgoed vergroten en actieve deelname van GLAM-partners en bewerkers, zowel in Nederland als in andere landen, op het gebied van gemeenschappelijk erfgoed verhogen. Daarbij willen we samenwerken met Wikipedianen en Wikimedianen, in binnen- en buitenland, en met kennis- en erfgoedinstellingen die relevante collecties willen delen en verbinden.

De via de Wikimedia-projecten vrij toegankelijke kennis zal daardoor kwalitatief en kwantitatief verbeteren, breder en veelzijdiger zijn en relevant voor een groter deel van de wereldbevolking.

Hollandse schepen op een kalme zee, publiek domein

Over Nederland en de wereld

Wikimedia Nederland wil met het project Nederland en de wereld de vrije toegang tot kennis met betrekking tot gedeeld cultureel erfgoed vergroten en actieve deelname van GLAM-partners en bewerkers, zowel in Nederland als in andere landen, op het gebied van gemeenschappelijk erfgoed verhogen.

Hoe doe ik mee?

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt