Over Wiki Techstorm

Leer meer over de techniek achter Wikiprojecten!

English translation

Op 22 en 23 november vindt de Wiki Techstorm plaats in Stayokay Zeeburg in Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse internationale evenement (Engelstalig) kunnen deelnemers meer leren over de techniek achter diverse Wikiprojecten waaronder Wikidata, Wikimedia Commons, Wikipedia. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Linked Open Data.

Programma

De Wiki Techstorm biedt een zeer gevarieerd programma boordevol (verdiepings)workshops, doe-sessies en expertsessies. Lees meer over het programma van de Wiki Techstorm.

Voor wie?

  • Beginnende of ervaren developers met interesse in Wiki-projecten*
  • Ervaren Wikimedianen die (meer) willen leren over de techniek achter Wiki-projecten
  • Dataspecialisten, informatiespecialisten en digitalecollectiebeheerders werkzaam in de erfgoedsector en/of bibliotheeksector die graag (meer) willen leren over het delen van collecties via Wiki-projecten

* Om deel te nemen, hoef je geen ICT-genie te zijn. Wij zijn op zoek naar vrouwen, mannen en genderdiverse mensen met interesse in ICT op alle ervaringsniveaus. Ben je geïnteresseerd in dit werk en kun je werken met spreadsheets (bijvoorbeeld LibreOffice Calc), of leer en werk je op andere gebieden met databases of software? Aarzel dan niet om je in te schrijven en aan te geven waar je interesse ligt.

Locatie

Stayokay Amsterdam Oost ligt in de Amsterdamse wijk Zeeburg, op maar 15 minuten per fiets of tram van hartje centrum. De locatie is gemakkelijk te bereiken en beschikt over diverse faciliteiten, Als je met de auto komt, houd er dan wel rekening mee dat je in de buurt van het hostel niet gratis kan parkeren. Blijf je overnachten? Lees dan eerst even dit.

Inschrijving gesloten

Helaas is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de Wiki Techstorm. We hebben een beperkt aantal open plaatsen over voor deelname, die worden ingevuld op persoonlijke uitnodiging. Vragen? Stuur ons een mailtje via techstorm@wikimedia.nl.

Aanvullende informatie

Meer informatie over de Wiki Techstorm 2019 (Engelstalig) vind je op Mediawiki: https://www.mediawiki.org/wiki/Wiki_Techstorm

By Hay Kranen, CC0

Over Wiki Techstorm

Wiki Techstorm is een 2-daags evenement waar developers en Wikimedianen de kans krijgen om meer te leren over de techniek achter Wikiprojecten.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt