Verbindingsprijs 2024

De Verbindingsprijs, een initiatief van Wikimedia Nederland, eert jaarlijks bijzondere bijdragen aan de bevordering van vrije kennis. Open voor individuen, organisaties, samenwerkingen, projecten en initiatieven in Nederland, Vlaanderen, Suriname, en het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden, viert deze prijs de diversiteit en reikwijdte van kennisdeling.

De prijs

De winnaar ontvangt een kunstwerk en een oorkonde uit handen van de voorzitter van de jury. De Verbindingsprijs 2024 is een beeldje van Corry Ammerlaan en deze wordt uitgereikt tijdens WikiconNL 2024, de jaarlijkse Wikimedia conferentie, op zaterdag 18 mei 2024.

Vrije kennis in de breedste zin

Tot 18 april konden initiatieven in Nederland, Vlaanderen, Suriname of het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederland genomineerd worden. Personen die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de bevordering van vrije kennis of die verschillende initiatieven op het gebied van open kennis hebben verbonden. Denk aan een afgerond vrije kennis-project, de lancering van een handige tool die het eenvoudiger maakt om kennis te delen of de organisatie van een ‘sterk verbindende’ conferentie of evenement.

Genomineerden

Genomineerden voor de Verbindingsprijs 2024 zijn:

  • Hessel van Oorschot
  • Jan-Bart de Vreede
  • Louis Hilgers
  • meemoo
  • SURF

Vragen?

Wanneer je nog vragen of aanvullende informatie nodig hebt, kun je contact opnemen met Michel Wesseling via secretaris@wikimedia.nl.