Wikimedia Commons wordt 20 jaar!

Op 7 september a.s. viert Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia, haar 20ste verjaardag.

 

Bibliotheken, archieven en musea worden uitgenodigd om de mediabank van Wikipedia een mooi verjaardagscadeau te geven in de vorm van een mediadonatie. Een perfect moment om een of meerdere foto’s, video’s, audio of andere bestanden uit de eigen collectie te delen met Wikimedia en zo beschikbaar te stellen voor de hele wereld.

 

Vertel jouw achterban (en ons!) welke mediadonatie je cadeau hebt gedaan en de kans is groot dat deze wordt ingezet ter verrijking van Wikipedia.

Onderstaand enkele voorbeeldteksten die je hiervoor kunt gebruiken. Voor begeleidend beeld kun je gebruikmaken van deze campagnebeelden op Wikimedia Commons.

Website (nieuws) / Nieuwsbrief

Op 7 september a.s. wordt Wikimedia Commons 20 jaar! Dat verdient een mooi verjaardagscadeau. Daarom doneren wij aan de mediabank van Wikipedia [aantal, omschrijving van de foto(‘s) / video(‘s) / audio of ander bestand(en)] uit de eigen collectie [evt. naam collectie]. Door deze [foto’s/video’s….] te delen met Wikimedia, zijn ze vrij beschikbaar voor iedereen ter wereld en kunnen ze worden ingezet ter verrijkking van Wikipedia. Bekijk onze mediadonatie op Wikimedia Commons! [link naar betreffende upload op Wikimedia Commons]

Social media

Op 7 september viert Wikimedia Commons haar 20ste verjaardag! Ons verjaardagscadeau aan de beeldbank van Wikipedia: [aantal, omschrijving van de foto(‘s) / video(‘s) / audio of andere bestand(en)] uit de eigen collectie [evt. naam collectie]. Kennis delen met Wikimedia, is kennis delen met de wereld. [link naar betreffende upload op Wikimedia Commons] #Commons20jaar

Suggesties voor begeleidend beeld bij de berichten

Speciaal voor de ‘20 jaar Wikimedia Commons-campagne’ is een reeks campagnebeelden ontwikkeld. Je kunt deze downloaden van Wikimedia Commons en conform de licentievoorwaarden (her)gebruiken.

 

Bekijk en download de 20 jaar Wikimedia Commons-campagnebeelden.