Skip to main content

Maand van de Geschiedenis

Geplaatst op 16 juli 2020

door Martine van der Veer, projectmedewerker Maand van de Geschiedenis

Geschiedenis is altijd aanwezig, maar moet wel verteld, aangevuld, genuanceerd en gedeeld worden. Daarom zetten wij geschiedenis één maand in het jaar extra in de spotlights tijdens de Maand van de Geschiedenis. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je het heden beter begrijpt door gisteren te ontdekken.

De Maand van de Geschiedenis, die ieder jaar in oktober plaatsvindt, is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Met honderden (culturele) instellingen organiseren we talloze historische activiteiten over een actueel jaarthema. In 2020 is dit thema Oost/West en nemen we je mee op wereldreis op zoek naar verhalen en ontmoetingen uit alle windstreken van de wereld.

Dit doen we echter niet alleen. Om het evenement tot een succes te maken werkt de Maand van de Geschiedenis samen met verschillende partnerorganisaties en één van de partners van dit jaar is Wikimedia Nederland.

Maand van de Geschiedenis

De kernwaarde van Wikimedia, het bevorderen van vrije kennis, is nauw verbonden aan onze overtuiging dat kennis van het verleden bijdraagt aan het begrip van het heden. Bovendien organiseert Wikimedia Nederland verschillende projecten die perfect aansluiten bij ons thema Oost/West, zoals het project Wiki Goes Caribbean.

Daarom slaan de Maand van de Geschiedenis en Wikimedia Nederland dit jaar de handen ineen om kennis over geschiedenis herkenbaar, representatief en bereikbaar te maken voor iedereen. Zo zal Wikimedia tijdens de Maand van de Geschiedenis verschillende activiteiten organiseren, zoals Wikipedia schrijfweken en een online workshop.

Wil jij in oktober jouw steentje bijdragen aan de gedeelde visie van Wikimedia en de Maand van de Geschiedenis? Houd dan onze website in de gaten en kijk vanaf 1 september in onze agenda voor alle (online) activiteiten bij jou in de buurt.

Deel dit artikel op: