Skip to main content

WikiWalk: fotosafari langs Tielse highlights

Geplaatst op 9 september 2019

door Toos Groen

Op 24 augustus vond in het centrum van Tiel een WikiWalk plaats: twintig enthousiaste fotografen hielden een fotosafari onder de deskundige leiding van historici Wim Veerman en Peter Schipper. Op bijzondere plekken hield het gezelschap halt en vertelden de begeleiders spannende verhalen en grappige anekdotes. De foto’s die gemaakt werden, zijn bestemd voor Wikipedia, zodat ze kunnen worden gebruikt als illustratie van bestaande of nog te schrijven artikelen.

De vervolgbijeenkomst vindt plaats op 10 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Dan zal een ervaren Wikipediaan uitleggen hoe de gemaakte foto’s kunnen worden geüpload naar de beeldbank van Wikipedia, Wikimedia Commons. Ook zelfgemaakte foto’s van andere onderwerpen kunnen daarvoor worden gebruikt. Daarna maken de deelnemers een begin met het bewerken van artikelen en het daarin plaatsen van foto’s.

De groep zal in het vervolg maandelijks in de bieb bij elkaar komen om samen aan Wikipedia te werken. De data worden in onderling overleg vastgesteld. Weet je veel van een bepaald onderwerp en lijkt het je leuk met je kennis bij te dragen aan Wikipedia? Houd je ervan onderzoek te doen, te schrijven of te fotograferen? Meld je dan aan voor deze gratis workshop op de website van de Bibliotheek Rivierenland.

Deel dit artikel op: