Skip to main content

20 jaar Wikimedia Commons: wat staat er op jouw verlanglijst?

Geplaatst op 12 juni 2024

Hiep hiep hoera voor Wikimedia Commons! Op 7 september a.s. viert de beeldbank van Wikipedia haar 20e verjaardag. Deze mijlpaal verdient cadeaus. Willen jullie ons helpen met de verlanglijst? Welke foto, video, audio of ander bestand geschikt voor Wikimedia Commons wil jij graag hebben (b.v. om dat ene Wikipedia-artikel mee te illustreren) maar zit nog achter de muren van een (culturele) organisatie? Welke collectie zou een mooie toevoeging zijn aan vrij beschikbare media? 

Laat het ons weten door een omschrijving van het bestand en de collectie waarin het zich bevindt achter te laten op deze projectpagina, en Wikimedia Nederland neemt contact op met de organisatie met het verzoek het betreffende bestand te doneren! 

Deel jouw kennis als uploadcoach!

Omdat we de jarige job zoveel mogelijk mooie cadeaus willen geven, zijn we nog op zoek naar mensen die organisaties willen ondersteunen bij het toevoegen van hun mediabestand(en) aan Wikimedia Commons. Dus heb jij enige ervaring met het uploaden van afbeeldingen (al dan niet in bulk) en lijkt het je leuk om een museum, archief, bibliotheek of andere organisatie te helpen als uploadcoach? Mail Michelle (vanlanschot@wikimedia.nl) of Germien (cox@wikimedia.nl).

Deel dit artikel op: