Skip to main content

Maand van de Geschiedenis

Geplaatst op 30 september 2020

De maand oktober staat op Wikipedia in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Vrijwilligers en erfgoedinstellingen worden uitgenodigd om samen te werken aan het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van kennis op Wikipedia over gebieden zoals Indonesië, Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Samenwerking Leiden University Library en Wikimedia Indonesië

Wikimedia Indonesië en Wikimedia Nederland werken samen om materiaal uit Nederlandse collecties dat relevant is voor de Indonesische Wikimedia-gemeenschap beschikbaar te maken via Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata. Zo heeft Wikimedia Indonesië haar community gevraagd welke foto’s uit de collectie van het KITLV, dat nu wordt beheerd door de Universiteitsbibliotheek Leiden, zij graag wil gebruiken voor o.a. het illustreren van Wikipedia-artikelen. Deze selectie van 141 foto’s van landschappen, steden en dorpen in de omgeving van Padang en Jakarta is vervolgens geüpload door de medewerkers van de Universiteitsbibliotheek Leiden en beschikbaar gesteld via Wikimedia Commons. De Indonesische Wikimedia-gemeenschap gaat nu aan de slag met het vertalen van de beschrijvingen naar Bahasa Indonesia en het toevoegen van structured data via de ISA-tool. In oktober wordt vervolgens een edit-a-thon gehouden waarbij de foto’s bij artikelen in de Indonesische Wikipedia worden geplaatst. Wil jij ook meehelpen met het omschrijven van de set? Ga aan de slag met de ISA-tool!

Online workshop Maand van de Geschiedenis

Wil jij graag meedoen aan de Wikipedia schrijfweken in het kader van de Maand van de Geschiedenis en meer leren over het toevoegen van informatie op een goede manier? Neem zaterdag 3 oktober van 13.30 tot 16.00 uur deel aan de online workshop Maand van de Geschiedenis.

Deel dit artikel op: