Skip to main content

Masterclass serie voor Suriname en de Nederlandse Cariben is afgerond

Geplaatst op 29 juli 2021

Op 26 juni was laatste sessie van de Wikimediatraining voor Suriname en het Nederlands Caribisch gebied. Met deze laatste praktijksessie is de drie maanden durende masterclass-serie afgesloten. Bijna 40 deelnemers uit Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland volgden deze training. Sommige deelnemers zijn medewerkers van kleinere of grotere GLAM-instellingen; een flink aantal van de deelnemers is onderzoeker, schrijver of docent. Een gevarieerde groep trainers en gastsprekers liet de cursisten kennismaken met verschillende Wikimedia-projecten (Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en Wikisource) en liet hen praktische toepassingen zien van deze projecten.

In de komende maanden zal Wikimedia Nederland met verschillende cursisten in gesprek gaan over vervolgprojecten, voortbordurend op verschillende interessante ideeën en onderwerpen die tijdens deze cursus naar voren zijn gekomen.

De Wikipedia-projectpagina van de cursus geeft een overzicht van het programma en bevat opnames van presentaties. Op Wikimedia Commons kun je ook opnames en aanvullend ondersteunend materiaal vinden.

Deel dit artikel op: