Skip to main content

Oproep: Wikipedianen gezocht voor Wiki goes Caribbean bijeenkomsten

Geplaatst op 26 juni 2023

Het project Wiki goes Caribbean is op zoek naar Wikimedianen die het leuk vinden om mensen te helpen bij hun eerste stappen op Wikipedia, Wikimedia Commons of Wikidata. 

Wat doet een WGC-begeleider? 

Als begeleider help je mensen met het aanmaken van een account, het doen van een eerste edit of het uploaden van een zelfgemaakte foto. En je beantwoordt hun vragen als ze een probleem tegenkomen of meer willen weten over hoe Wikipedia werkt. Na afloop van de bijeenkomst ondersteun je de deelnemers eventueel online bij hun verdere activiteiten op Wikipedia. Reiskosten en onkosten die je maakt om aanwezig te kunnen zijn bij de bijeenkomst kunnen worden vergoed door Wikimedia Nederland. 

Over de bijeenkomsten 

De bijeenkomsten vinden ongeveer 6x per jaar plaats, meestal in het Nationaal Archief in Den Haag. Ze zijn deels online om ervoor te zorgen dat mensen in het Caribisch deel van Nederland en Suriname ook kunnen aansluiten. De insteek van de bijeenkomsten is open en soms gerelateerd aan een actueel thema (zoals Keti Koti of Wiki Loves Monuments). Bijeenkomsten duren van 13.00 tot 17.00 en onlinebijeenkomsten van 15.00 tot 17.00. In de toekomst willen we ook graag bijeenkomsten op andere plekken in het land organiseren, dus woon je niet in de buurt van Den Haag maar lijkt het je wel wat, neem dan ook vooral contact op!

Meer informatie over het Wiki goes Caribbean project staat op de projectpagina.

Deel dit artikel op: