Skip to main content

Save the date: zaterdag 18 mei WikiconNL 2024

Geplaatst op 23 januari 2024

WikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en onderwerpen als auteursrecht en (linked) open data. De conferentie biedt een podium voor open kennis. Waarom? Om een wereld te cre√ęren waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van alle menselijke kennis.

Programma

Het thema voor WikiconNL in 2024 is ‚ÄėTussen strijd en samenwerking‚Äô. Binnen dit thema kan het gaan om de impact van conflicten in de wereld op de Wikimediaprojecten, de interactie met de actualiteit en maatschappelijke discussies, nieuwe technologische ontwikkelingen en het effect daarvan op Wikipedia en kennisverwerving. Maar ook om de dynamiek achter de schermen om consensus te krijgen over inhoud en werkwijzen. Het programma is opgedeeld in drie tracks: doen, dialoog en luisteren.

Het programma is in ontwikkeling en jij kunt hieraan meewerken! Waar vind jij dat over gesproken moet worden? En wat zou jij willen delen? Denk mee via de WikiconNL-pagina. Wil je misschien zelf een presentatie geven of een workshop verzorgen? Stuur een mailtje naar Thamara Groenleer via groenleer@wikimedia.nl.

Onderdeel van het programma is de uitreiking van de Verbindingsprijs 2024. Je kunt je tot 18 april hiervoor inschrijven of iemand kandidaat stellen. Lees meer over de Verbindingsprijs 2024.

Locatie

WikiconNL 2024 vindt plaats op zaterdag 18 mei bij Beeld & Geluid aan de Media Parkboulevard 1 in Hilversum.

Voorinschrijving geopend

Schrijf je nu alvast kosteloos in via¬†dit inschrijfformulier¬†zodat we je een mail kunnen sturen zodra de offici√ęle inschrijving opent.

 

[caption id="attachment_14382" align="alignleft" width="256"] Beeld en Geluid, CC BY-SA 3.0[/caption]

 

 

 

WikiconNL 2024 wordt georganiseerd in samenwerking met Beeld & Geluid 

Deel dit artikel op: