WikiconNL 2024

WikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en vrije toegang tot informatie in een veranderende wereld.

Thema

Het thema voor WikiconNL in 2024 is ‘Tussen strijd en samenwerking’.

Binnen dit thema kan het gaan om de impact van conflicten in de wereld op Wikimediaprojecten, de interactie met de actualiteit en maatschappelijke discussies, nieuwe technologische ontwikkelingen en het effect daarvan op Wikipedia en vrije kennis. Maar ook om de dynamiek achter de schermen om consensus te krijgen over inhoud en werkwijzes.

Wanneer en waar?

WikiconNL 2024 vindt plaats op zaterdag 18 mei bij Beeld & Geluid aan de Media Parkboulevard 1 in Hilversum.

Programma

Het programma is nog in ontwikkeling en jij kunt hieraan meewerken! Waar vind jij dat over gesproken moet worden? En wat zou jij willen delen? Denk mee op de verenigingswiki en deel jouw ideeën. Wil je liever zelf een sessie organiseren? Stuur een mailtje naar Thamara Groenleer via groenleer@wikimedia.nl.

Het programma is opgedeeld in drie tracks: doen, dialoog en luisteren:

 

Doen

Bij de track ‘doen’ krijgen deelnemers de kans actief bezig te zijn. We horen graag welke activiteit jij graag zou willen doen, of wat jij zou willen leren.

 

Dialoog

Binnen de track ‘dialoog’ worden panelgesprekken gevoerd, interviews gehouden, ideeën gepitcht en is discussie mogelijk.

 

Luisteren

Bij de track ‘luisteren’ kunnen deelnemers aansluiten voor lezingen en presentaties.

Jouw input is belangrijk voor ons, dus deel gerust je ideeën voor een geslaagde WikiconNL 2024.

 

Verbindingsprijs 2024

Tijdens WikiconNL wordt ook de Verbindingsprijs 2024 uitgereikt. Ben jij iemand die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor de bevordering van vrije kennis of die verschillende initiatieven op het gebied van open kennis heeft verbonden, schrijf je dan vóór 18 april in voor de Verbindingsprijs 2024 (iemand kandidaat stellen mag ook).

 

Voorinschrijving geopend

Schrijf je nu alvast kosteloos in via dit inschrijfformulier zodat we je een mail kunnen sturen zodra de officiële inschrijving opent.

Voor wie?

WikiconNL richt zich op de Nederlandse Wikipedia gemeenschap, geïnteresseerden die deel uitmaken van de Wikimedia-beweging, medewerkers en organisaties van erfgoedinstellingen, archieven, bibliotheken, musea en andere betrokkenen in open kennis, open cultuur en open source en data toepassingen.

 

 

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, CC BY-SA 4.0

WikiconNL 2024 wordt georganiseerd in samenwerking met Beeld & Geluid