Skip to main content

Terugblik Wikimedia Conferentie Nederland 2017

Geplaatst op 9 november 2017

Zaterdag 4 november 2017 vond de 10e Wikimedia Conferentie Nederland plaats in Meeting Plaza te Utrecht. Circa 100 mensen namen deel aan de conferentie, waaronder toekomstige en bestaande bewerkers van de online encyclopedie, ICT-ers, journalisten, media-experts en medewerkers van musea, bibliotheken, archieven en educatieve instellingen.

Thema van de conferentie was 'Facts matter' en er werd dus ook veel gepraat over de toekomst van Wikipedia als vrij toegankelijke en betrouwbare kennisbron. Maar ook over het belang van uitbreiding van het aantal medische artikelen via WikiProjectMed en het verkleinen van de gendergap. Daarnaast werd de top 10 foto's van de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments bekend gemaakt. Bekijk hier het volledige juryrapport.

Aan media-aandacht was geen gebrek. Daags ervoor werd de conferentie genoemd in het Parool, het AD en LindaNieuws. Ook NPO Radio 1 besteedde er in het ochtendjournaal aandacht aan. Leuke bijkomstigheid was de aanwezigheid van een cameraploeg van Het Klokhuis zaterdag 4 november die een item maken over Wikipedia. Bekijk presentaties van sprekersfoto's of de video voor een sfeerimpressie.

Mede dankzij de inzet van alle vrijwilligers en hoofdsponsor Meeting Plaza kijken wij terug op een geslaagde conferentie. Voor 2018 beraden wij ons over een nieuwe invulling van de Wikimedia Conferentie Nederland. Zodra hier meer over bekend is, informeren wij jou via deze website, de wiki van de Vereniging Wikimedia Nederlandonze nieuwsbrief en onze social media accounts op FacebookTwitter en LinkedI

Deel dit artikel op: