Skip to main content

Wikimedia in de bibliotheek

Geplaatst op 25 maart 2021

OCLC (Online Computer Library Center) en Wikimedia Nederland hebben de afgelopen weken drie webinars georganiseerd over samenwerking tussen bibliotheken en Wikimedia.

Voor de openingssessie hadden meer dan 80 mensen zich aangemeld. Binnenkort zijn ook het tweede en derde webinar online terug te kijken op de website van OCLC. Olaf Janssen (KB), Toos Groen (Wikicafé Tiel), Jos Damen (ASC) en Odin Essers (Universiteit Maastricht) praten je in die webinars bij over werken met Wikimedia in de Openbare Bibliotheek en in Collectiehoudende bibliotheken.

Komende dinsdag, 30 maart, kijken we hoe Wikipedianen bezitsgegevens van bibliotheken kunnen gebruiken om ontbrekende informatie aan te vullen. OCLC Research heeft, geinspireerd door de wens van Wikipedianen om missende kennis toe te voegen, hiervoor een ondersteunende tool ontwikkeld in OpenRefine. Merrilee Proffitt en Chris Cyr van OCLC Research vertellen hoe zij geinspireerd raakten om deze tool te ontwikkelen en hoe de tool kan worden toegepast. Aanmelden is nog mogelijk, deelname is gratis.

Deel dit artikel op: