Skip to main content

Wikimedia training: gedeeld erfgoed – Suriname en het Caribisch gebied

Geplaatst op 11 maart 2021

Wikimedia Nederland organiseert in de periode van april-juni 2021 een online Wikimedia-training voor mensen, initiatieven en organisaties, die kennis en (cultureel) erfgoed beheren over de geschiedenis van Suriname, het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden, en Europees Nederland, en met name over de interactie tussen deze regio’s.

Rijksmuseum, Public domain, via Wikimedia Commons

Tijdens de training gaan deelnemers actief kennis en erfgoed delen op Wikimediaprojecten die een wereldwijd miljoenenpubliek bereiken. Ze worden verwelkomd en rondgeleid in de internationale Wikimediabeweging en krijgen inzicht in de werkwijze en structuur van Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en Wikisource, relevant auteursrecht en privacyregels, tools voor contentuploads en dataverrijking. Er wordt speciaal aandacht besteed aan specifieke uitdagingen omtrent het respectvol en meerstemmig delen van kennis over beladen thema’s zoals kolonialisme en slavernij.

Masterclasses

De training bestaat uit vier masterclasses van vier uur, en een afsluitende praktijkdag (‘hackathon’) waar het geleerde in de praktijk gebracht wordt. Bij deze training is iedereen welkom die kennis en (cultureel) erfgoed beheert en wil delen. Lees meer over de Wikimedia training: gedeeld erfgoed – Suriname en het Caribisch gebied.

Deze training is mede mogelijk gemaakt door Stichting GO Fonds.

Deel dit artikel op: