Skip to main content

Wikipedia fotowedstrijd gaat van start in Suriname

Geplaatst op 25 augustus 2022

In de maand september gaat de grootste fotowedstrijd van de wereld van start: Wiki Loves Monuments. Duizenden deelnemers uploaden in de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Daarmee zijn deze foto’s vrij beschikbaar voor iedereen. Dit jaar wordt de wedstrijd voor het eerst gehouden in Suriname. 

Grootste fotowedstrijd ter wereld

Sinds in 2010 de allereerste Wiki Loves Monuments wedstrijd werd gehouden (in Nederland!) is het uitgegroeid tot een evenement van wereldformaat, waaraan duizenden mensen van over de hele wereld meedoen. Foto’s van monumenten en historische plaatsen wereldwijd worden geüpload naar Wikimedia Commons en zijn vrij herbruikbaar, o.a. voor verrijking van Wikipedia artikelen. De wedstrijd heeft officiële erkenning gekregen van Guinness World Records als de grootste fotowedstrijd ter wereld. 

Wiki Loves Monuments Suriname

Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname en Wikimedia Nederland willen het erfgoed van Suriname beter in beeld brengen en organiseren in dit kader Wiki Loves Monuments Suriname 2022. Iedereen wordt uitgenodigd om gedurende de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen uit Suriname te uploaden naar Wikimedia Commons. De foto’s zelf hoeven niet per se in de maand september gemaakt te zijn, zolang ze maar in de maand september worden geupload. Onder de inzendingen wordt een Surinaamse top tien bepaald, welke meedingt in de internationale versie van Wiki Loves Monuments.

Aanvullende informatie

Deel dit artikel op: