Skip to main content

Wikipedian in Residence van start bij Erfgoed Gelderland

Geplaatst op 20 december 2016

Per 1 januari 2017 gaat Michelle van Lanschot van start als Wikipedian in Residence bij de coöperatie Erfgoed Gelderland. Een jaar lang zal zij medewerkers en vrijwilligers van 7 Gelderse kennis- en erfgoedinstellingen trainen en begeleiden in Wikimedia-gerelateerde activiteiten. Bij deze training zullen zaken aan de orde komen als het doen van contentdonaties en het stimuleren van hergebruik van materiaal dat reeds beschikbaar is gesteld.

De deelnemende instellingen zijn het Flipje en Streekmuseum Tiel, het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, het Valkhof/Archeologisch Centrum, het Erfgoed Centrum Arnhem, het Archief Ede, het Regionaal Archief Nijmegen en het Erfgoed Centrum Achterhoek en Liemers.

Naast het trainen van deze instellingen zal Michelle van Lanschot zich ook bezighouden met het samenstellen van een online handboek voor kennis- en erfgoedinstellingen die zelfstandig met Wikimedia aan de slag willen gaan. Op deze manier wordt gewaarborgd dat de ervaringen van de deelnemende instellingen ook voor andere geïnteresseerde partijen beschikbaar komen.

Dit project wordt gefinancierd door subsidies van het Fonds Marten van Sevenhoven, het Mondriaanfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het GO-fonds.

Deel dit artikel op: