Skip to main content

WikiVrijdag

Samen met IHLIA (erfgoedorganisatie die relevante informatie verzamelt, bewaart en ontsluit over homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, hun geschiedenis, leefwereld en cultuur) en Atria (kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis) organiseert Wikimedia Nederland WikiVrijdagen. Doel is om meer vrouwen te enthousiasmeren actief mee te doen en betere informatie over vrouwen en vrouwengeschiedenis beschikbaar te maken op Wikipedia en Wikimedia Commons.

Een ervaren Wikimediaan van de Gendergap werkgroep is op deze WikiVrijdagen aanwezig in de bibliotheek van Atria om te helpen bij het bewerken van Wikipedia en/of het delen van beeldmateriaal op Wikimedia Commons.

“De WikiVrijdagen zijn voor ons een inspirerende ontmoetingsplek in de bibliotheek waar iedereen kennis kan delen en samenwerkt, met als doel een bijdrage te leveren aan het verkleinen van de gendergap op Wikipedia. We kunnen onze uitgebreide collectie naslagwerken, archieven en andere bronnen op een uitnodigende manier onder de aandacht brengen voor het schrijven van artikelen.” - Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis

Kijk in de webagenda of er binnenkort een WikiVrijdag plaatsvindt waar je bij aan kunt sluiten.

Deel dit artikel op: