20 november 2018

Terugblik Wiki Techstorm

Op 26 en 27 oktober werkten tijdens de tweede Wiki Techstorm beginnende en ervaren developers samen aan de software technologie achter Wikimedia-projecten. Doel van de Techstorm was het enthousiasmeren van mensen om ook op deze manier bij te dragen aan Wikimedia-projecten. In het kader van het verkleinen van de gendergap was het streven om minimaal 80% vrouwelijke of non binaire deelnemers te verwelkomen. Hierbij een terugblik op de Wiki Techstorm:

Op 25 oktober vond de onofficiële aftrap plaats van de tweede Wiki Techstorm met een bezoek aan de Tweede Kamer en de Ridderzaal en een kennismakingsdiner in een oer-Hollands pannenkoekenrestaurant. Vervolgens startte op 26 oktober in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag de 2-daagse all inclusive hackathon voor vrouwen, genderdiverse personen en mannen.

Twee dagen vol workshops over Wikimedia-projecten, programmeren, apps en scripts. In totaal namen 35 deelnemers en 15 mentoren en trainers deel om samen van ‘s ochtends vroeg (9.00 uur) tot ‘s avonds laat (22.00 uur!) kennis te delen, scripts te schrijven, programma’s te leren en bots te begrijpen. Tijdens de afsluitende showcase werden 23 projecten gepresenteerd onder het genot van een stuk Wikidata-verjaardagstaart. De deelnemers hadden 14 verschillende nationaliteiten met deelnemers uit onder andere Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Turkije, Oekraïne.

Er zijn alweer plannen om ook in 2019 weer een Wiki Techstorm te organiseren. Ga je in 2019 ook aan de slag met de technische kant van Wikimedia-projecten en wil je graag op de hoogte blijven van onze plannen? Mail ons dan even op hackathon@wikimedia.nl.

Wiki techstorm Friday 12, SIryn, CC-BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt