Europeana Fashion Editathon, Sebastiaan ter Burg, CC-BY-SA 3.0

Gendergap

Meer informatie over ‘vrouwelijke’ thema’s op Wikipedia.


14 februari 2018

#Wikigap Event Zweedse Ambassade op Internationale Vrouwendag

8 maart, Lange Voorhout 28, Den Haag - 13.00 uur tot 17.00 uur

Op 8 maart organiseren wij, als onderdeel van een internationale #Wikigap actie, in samenwerking met de Zweedse Ambassade een unieke #Wikigap bijeenkomst in Den Haag. Je bent van harte uitgenodigd om aan te sluiten, zowel online of offline (beperkt aantal plaatsen beschikbaar). De officiële uitnodiging lees je hieronder.

The Swedish government is the first government in the world to have declared a feminist foreign policy, where equal representation for men and women is one of the fundamentals.

Wikipedia is a leading online encyclopedia, but there are currently more than four times as many articles written about men than women. In addition, 90% of those who write articles on Wikipedia are men. The Swedish Ministry for Foreign Affairs and Wikimedia want to put the spotlight on this inequality.

Lees meer

3 december 2017

#100wikiwomen challenge - Schrijf je mee?

Op 29 november is de #100wikiwomen Challenge gestart. Gedurende 100 dagen proberen zoveel mogelijk verschillende schrijvers elke dag een artikel over een vrouw te publiceren. Op 29 november verscheen het eerste artikel van de challenge over Madame de Rambouillet, een 17e-eeuwse Franse salonnière die literaire avonden, de zogenaamde salons, organiseerde. Sara Seager, Segenet Kelemu, Suzanne Clément en Frances Perkins hebben dankzij de challenge nu ook een artikel op de Nederlandstalige Wikipedia. Nog 95 te gaan in deze challenge, schrijf je mee?

Lees meer

21 september 2017

Activiteiten Gendergap dit najaar

Dit najaar is er weer een aantal activiteiten rondom het gendergap project, waarbij we eraan werken om vrouwen op Wikipedia en de zusterprojecten op de kaart te zetten. Maandag 2 oktober start de Wikikring in Twente, die dit jaar in het teken van gendergap staat. Op 14 oktober is het Gendergap WikiZaterdag op kantoor van Wikimedia in Utrecht en op vrijdag 20 oktober is het weer Wikivrijdag bij Atria in Amsterdam.

Lees meer

17 augustus 2017

Wikikring Twente: kom ook!

In oktober gaat de Wikikring Twente weer van start! Dit jaar zal de Wikikring zich richten op de gendergap op Wikipedia, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom als je wilt schrijven over Twente, of gewoon meer wilt weten over Wikimedia.

Lees meer

3 juli 2017

Eerste feministische golf op Wikipedia

Binnenkort start Wikimedia Nederland met een project dat in kaart wil brengen of over de Eerste feministische golf voldoende en goede informatie te vinden is op de Nederlandstalige Wikipedia, op Wikimedia Commons en in WikiData.

Lees meer

Over Gendergap

Op Wikipedia is er sprake van een gendergap. Wikipedia is vooral sterk in het verstrekken van informatie over onderwerpen die traditioneel door mannen belangrijk worden gevonden, zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. De gendergap-werkgroep probeert deze kloof te verkleinen. Iedereen kan bijdragen aan dit project: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt