Europeana Fashion Editathon, Sebastiaan ter Burg, CC-BY-SA 3.0

Gendergap

Meer informatie over ‘vrouwelijke’ thema’s op Wikipedia.


10 maart 2016

Schrijfactie rondom Internationale Vrouwendag succesvol

Ruim veertig Wikipedianen werkten afgelopen weekend samen om Wikipedia én zusterprojecten vrouwelijker te maken in aanloop naar Internationale Vrouwendag. Het hele weekend stond in het teken van het verkleinen van de gendergap op Wikipedia.

Lees meer

18 januari 2016

Gendergap project in 2016

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Wikimedia Nederland ontving de gendergap werkgroep een ‘Projectuil’. Een hele eer en tegelijkertijd een aanmoediging voor de werkgroep. Wij gaan uiteraard in 2016 door met onze missie; meer vrouwelijke bewerkers en meer artikelen over vrouwen en vrouwelijke onderwerpen op Wikipedia.

Lees meer

30 december 2015

Hoe wordt de encyclopedische waarde bepaald?

Iets wat de ene Wikipediaan een heel belangrijk onderwerp vindt, is voor de ander minder belangrijk. De trouwjurk van Kate Middleton bijvoorbeeld. Verdient de jurk een aparte pagina op Wikipedia? Misschien vind je zelf van niet. Of juist wel?

Lees meer

8 oktober 2015

Nieuw op Wikipedia?

Iedereen kan Wikipedia bewerken. Om ervoor te zorgen dat Wikipedia haar neutraliteit behoudt, en om de kwaliteit hoog te houden, is er een aantal afspraken gemaakt over de manier waarop we artikelen schrijven.

Lees meer

Over Gendergap

Op Wikipedia is er sprake van een gendergap. Wikipedia is vooral sterk in het verstrekken van informatie over onderwerpen die traditioneel door mannen belangrijk worden gevonden, zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. De gendergap-werkgroep probeert deze kloof te verkleinen. Iedereen kan bijdragen aan dit project: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt