Koninklijke Bibliotheek, AWang (WMF), CC BY-SA 4.0

Bibliotheken

Een samenwerking tussen Wikimedia Nederland en de openbare bibliotheken


26 juli 2018

Aanvragen beurs GLAM-WIKI 2018

Van 3-5 november vindt GLAM-WIKI 2018 plaats in Tel Aviv in Israël met als doel ideeën en ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren en bewustwording te creëren voor samenwerking tussen GLAMs (Galleries, Libraries, Archives and Museums) en Wikimedia.

Lees meer

18 juni 2018

Wikipedia-artikelen worden óók in de bibliotheek geschreven

Wikipedia bewerken kan overal. Thuis, in de trein, op een bankje in het park - of in de plaatselijke bibliotheek. Zo organiseren de Bibliotheek Midden-Brabant en Bibliotheek Hengelo regelmatig een Wiki Café of Wiki-kring. Gezellige bijeenkomsten waar iedereen welkom is om mee te schrijven aan de grootste internet-encyclopedie ter wereld. Er zijn ervaren Wikipediabewerkers aanwezig om deelnemers te begeleiden.

Lees meer

1 juni 2018

Wiki Café Tilburg

Houd je van schrijven of fotograferen? Weet jij veel van of heb je interesse in een specifiek onderwerp, of wil je beter worden in bronnenonderzoek en lijkt het jou leuk om samen met anderen een bijdrage te leveren op Wikipedia en woon je in de buurt van Tilburg?

Lees meer

26 september 2017

Wikikring Twente in teken van gendergap op Wikipedia

In oktober gaat de Wikikring Twente weer van start! Dit jaar zal de Wikikring zich richten op de gendergap op Wikipedia, waarbij we eraan werken om vrouwen op Wikipedia op de kaart te zetten. Je bent natuurlijk ook van harte welkom als je wilt schrijven over Twente, of gewoon meer wilt weten over Wikimedia.

Lees meer

Over Bibliotheken

Wikipedia in de bibliotheek is een gezamenlijk project van Wikimedia Nederland en de openbare bibliotheken om de kwaliteit van Wikipedia te verbeteren en het gebruik ervan te bevorderen.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Activiteiten

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt