Koninklijke Bibliotheek, AWang (WMF), CC BY-SA 4.0

Bibliotheken

Een samenwerking tussen Wikimedia Nederland en de openbare bibliotheken


12 maart 2019

Kennisbijeenkomst samenwerking tussen Wikimedia en bibliotheken in Nederland

KB de Nationale bibliotheek - Den Haag, 15 mei 2019, 14.00 - 17.00 uur

De afgelopen jaren zijn er verschillende samenwerkingsprojecten geweest tussen bibliotheken en bewerkers van bijvoorbeeld Wikipedia. Samenwerking lijkt dus voor de hand te liggen en komt wereldwijd steeds meer voor. Want bibliotheken die hun collecties delen via Wikipedia en aanverwante projecten hebben een groter bereik dan via de eigen kanalen. Wikipedia-artikelen worden óók in de bibliotheek geschreven tijdens speciale Wiki bijeenkomsten.

Lees meer

31 januari 2019

Wiki Café Tilburg in de media

Maandelijks is er in Tilburg mogelijkheid om samen met anderen te werken aan Wikipedia tijdens het Wiki Café Tilburg. Het samenzijn én werken aan kennisdeling via Wikipedia staan voorop bij deze bijeenkomsten. Onlangs besteedde de Tilburgse Koerier aandacht een het Wiki Café. Het artikel is online terug te lezen en geeft een goed beeld van het Wiki Café en de deelnemers.

Lees meer

11 december 2018

Ervaringen GLAM-WIKI 2018

Van 3-5 november vond GLAM-WIKI 2018 plaats in Tel Aviv in Israël. Medewerkers van Galeries, Libraries, Archives and Museums (GLAMs) en Wikimedianen wisselden ideeën en ervaringen uit om elkaar te inspireren en bewustwording te creëren voor samenwerking. Twee medewerkers van Nederlandse GLAM instellingen hebben met een WMNL scholarship de GLAMWiki conferentie in Tel Aviv bijgewoond en hierover interessante verslagen geschreven.

Lees meer

26 juli 2018

Aanvragen beurs GLAM-WIKI 2018

Van 3-5 november vindt GLAM-WIKI 2018 plaats in Tel Aviv in Israël met als doel ideeën en ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren en bewustwording te creëren voor samenwerking tussen GLAMs (Galleries, Libraries, Archives and Museums) en Wikimedia.

Lees meer

18 juni 2018

Wikipedia-artikelen worden óók in de bibliotheek geschreven

Wikipedia bewerken kan overal. Thuis, in de trein, op een bankje in het park - of in de plaatselijke bibliotheek. Zo organiseren de Bibliotheek Midden-Brabant en Bibliotheek Hengelo regelmatig een Wiki Café of Wiki-kring. Gezellige bijeenkomsten waar iedereen welkom is om mee te schrijven aan de grootste internet-encyclopedie ter wereld. Er zijn ervaren Wikipediabewerkers aanwezig om deelnemers te begeleiden.

Lees meer

1 juni 2018

Wiki Café Tilburg

Houd je van schrijven of fotograferen? Weet jij veel van of heb je interesse in een specifiek onderwerp, of wil je beter worden in bronnenonderzoek en lijkt het jou leuk om samen met anderen een bijdrage te leveren op Wikipedia en woon je in de buurt van Tilburg?

Lees meer

Over Bibliotheken

Wikipedia in de bibliotheek is een gezamenlijk project van Wikimedia Nederland en de openbare bibliotheken om de kwaliteit van Wikipedia te verbeteren en het gebruik ervan te bevorderen.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt