Koninklijke Bibliotheek, AWang (WMF), CC BY-SA 4.0

Bibliotheken

Een samenwerking tussen Wikimedia Nederland en de openbare bibliotheken


31 maart 2016

Wikipedia in de Openbare Bibliotheek - doe mee!

De Wikimedia-gemeenschap en de Openbare Bibliotheken delen een gezamenlijke visie: het voor iedereen vrij toegankelijk maken van kennis. Wikimedia Nederland, de Koninklijke Bibliotheek en verschillende openbare bibliotheken zijn een pilot-project gestart om te kijken hoe zij samen kunnen werken.

Lees meer

4 november 2015

Schrijfweek Amersfoort

Ervaren Wikipedianen organiseerden van 5 t/m 11 oktober een schrijfweek over de gemeente Amersfoort. Zestien schrijvers gingen aan de slag met verschillende Amersfoortse onderwerpen; zo werden een aantal kunstwerken voorzien van een eigen Wikipedia-artikel en ook een aantal Rijksmonumenten hebben sinds kort een eigen artikel.

Lees meer

13 juli 2015

Wiki Loves Eemland op vrijdag 17 juli

In afwijking van wat gebruikelijk is, deze keer op de derde vrijdag van de maand een bijeenkomst in het Eemhuis in Amersfoort voor Wikipedianen en voor wie dat wil worden. Open inloop tussen 10 en 13 uur. Koffie en stroopwafels aanwezig. Om aan de slag te kunnen willen we iedereen vragen zelf een laptop mee te brengen.

Lees meer

Over Bibliotheken

Wikipedia in de bibliotheek is een gezamenlijk project van Wikimedia Nederland en de openbare bibliotheken om de kwaliteit van Wikipedia te verbeteren en het gebruik ervan te bevorderen.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Activiteiten

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt