Europeana Fashion Editathon, Sebastiaan ter Burg, CC-BY-SA 3.0

Activiteiten

De gendergap werkgroep organiseert regelmatig bijeenkomsten. Kijk voor alle komende activiteiten in de agenda

WikiZaterdagen
Eén keer per maand, op WikiZaterdag, komen we bij elkaar om samen 'vrouwen op de kaart te zetten'. Elke Gendergap WikiZaterdag heeft een thema waaraan we werken.

WikiVrijdagen
De Gendergap werkgroep van Wikimedia Nederland organiseert in 2017 samen met Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, in Amsterdam WikiVrijdagen in de bibliotheek van Atria. Iedere derde vrijdag van de maand is er een vrijwilliger van Wikimedia Nederland aanwezig om je te helpen met je eerste stappen, of je verdere stappen, op de online encyclopedie Wikipedia.

Iedereen kan bijdragen aan dit project: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner. Je bent van harte welkom!

Bijeenkomst op een door jouw gekozen locatie
Wil je een Wikipedia bijeenkomst organiseren in het kader van gendergap? Heb jij een locatie in gedachten waar dat zou kunnen plaatsvinden? Wij denken graag met je mee. We kunnen je in contact brengen met trainers die Wikipedia Workshops kunnen geven, en adviseren je over de mogelijke indeling van het programma. Interesse? Neem dan contact met ons op via info@wikimedia.nl.

Textielmuseum Tilburg, Ciell, CC BY-SA 4.0

Over Gendergap

Op Wikipedia is er sprake van een gendergap. Wikipedia is vooral sterk in het verstrekken van informatie over onderwerpen die traditioneel door mannen belangrijk worden gevonden, zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. De gendergap-werkgroep probeert deze kloof te verkleinen. Iedereen kan bijdragen aan dit project: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt