Delaware Bay Vinckeboons 14, publiek domein

Partners

Nederland en de wereld is een internationaal project dat verschillende doelgroepen kent en daardoor ook verschillende partners die elk deze doelgroepen representeren.

Mocht u geïnteresseerd zijn om samen te werken in het project Nederland en de wereld, neem contact met ons op.

GLAM partners Nederland
Bijna elke culturele instelling in Nederland heeft wel één of meerdere gemeenschappelijk erfgoed objecten. Natuurlijk zijn er musea/ archieven en andere collecties waarbij dit een groot onderdeel vormt van hun collectie. Ook zijn er verschillende kennisinstituten die wellicht geen collectie herbergen, maar waar wel veel kennis aanwezig is over dit gemeenschappelijke verleden en de invloed die dit tot op heden heeft op zowel de Nederlandse cultuur als de cultuur uit de GCE-landen.

Wikimedia-chapters en Wikipedia user groups en/ of communities
Doel van dit project is dat er meer uitwisseling plaatsvindt over de kennis en het materiaal dat in zowel Nederland als in GCE-landen aanwezig is. Uiteraard richten we ons op de Nederlandse Wikipedia community en in het bijzonder op die mensen die geïnteresseerd zijn in het gemeenschappelijk erfgoed met GCE landen. Daarnaast zal een belangrijk deel zich ook richten op contacten met Wikimedia chapters en communities in de GCE-landen. De chapters en communities worden gestimuleerd om te inventariseren en aan te geven waar hun behoeften en wensen liggen en om te schrijven over deze onderwerpen.

GLAM partners in GCE-landen
Zoals gezegd is er in zowel Nederland als in de GCE landen materiaal aanwezig over de gezamenlijke geschiedenis. Dit ligt dus zeer zeker niet alleen in de Nederlandse GLAM-instellingen. Er is een keur aan instellingen in deze landen die dit erfgoed beheren, bewaren en presenteren. Daarnaast is er in de gebouwde omgeving ook genoeg aanwezig om de uitwisseling van contacten te illustreren.

One of the 8 ships washed ashore at Anibong District, Urbanasview, CC BY-SA 3.0

Over Nederland en de wereld

Wikimedia Nederland wil met het project Nederland en de wereld de vrije toegang tot kennis over gedeelde geschiedenis vergroten en actieve deelname van erfgoedinstellingen en individuele Wikipedia-bewerkers, zowel in Nederland als in andere landen, bevorderen.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt