WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

15 juni 2015  |  Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments 2015: doe jij dit jaar mee?

Wiki Loves Monuments is een wereldwijde fotowedstrijd waar je aan mee kunt doen vanuit je eigen stad of dorp. Help jij mee kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland?

Lees meer

27 mei 2015

Vertaal-stagiairs voor het Wikipedia Educatieprogramma

Op 1 mei zijn Arjen Lock en Eveline Poser begonnen als vertaal-stagiairs voor het Wikipedia Educatieprogramma. Arjen en Eveline zijn studenten van de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers, respectievelijk voor Russisch en Duits. Ze gaan de komende maanden werken aan het vertalen van artikelen die door Wikipedianen zijn aangedragen.

Lees meer

30 april 2015

GLAM-Wiki 2015 voor beginners

Op 1 april begon ik als projectleider bij Wikimedia Nederland. Ruim een week later viel ik met mijn neus in de boter tijdens de GLAM-Wiki conferentie, die van 10 tot 12 april 2015 in de Koninklijke Bibliotheek en het Nationale Archief in Den Haag werd gehouden. Gedurende drie intensieve dagen werd in meerdere parallelle sessies, en daarna tijdens meer informele bijeenkomsten, gediscussieerd over de ontwikkelingen op het gebied van samenwerking tussen GLAMs (Galleries, Libraries, Archives, Museums) en de wereldwijde Wikimedia-gemeenschap. Wat zijn deze ontwikkelingen dan, en welke indrukken liet dit congres achter bij iemand die zijn eerste stappen zet in de WWW, oftewel de Wondere Wikimedia Wereld?

Lees meer

28 april 2015

Wikipedia in Museum Catharijneconvent en TextielMuseum

Bezoekers van het TextielMuseum in Tilburg en Museum Catharijneconvent in Utrecht kunnen vanaf deze week iets bijzonders tegenkomen: een zuil met een touchscreen waarop artikelen kunnen worden gelezen uit de bekende internet-encyclopedie Wikipedia. Beide musea hebben zelf een selectie gemaakt van artikelen die voor hen het interessantste zijn. Voor het eerst wordt informatie over museumcollecties verrijkt via een touchscreen met artikelen uit de vrije encyclopedie.

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

4 juni 2019

Kruisbestuiving tussen Wikimedia en iNaturalist

Op 16 april organiseerde een aantal Wikimedianen in samenwerking met de plantentuin in Meise en het groene pioniers project een gezellig samenzijn rond het thema Kruisbestuiving tussen Wikimedia platformen en iNaturalist.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt