WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

3 mei 2016  |  Project Natuur

11 juni: Natuurmiddag staat in het teken van Wikisource

Wikisource is gestart in 2003. Het project is er op gericht om oude bronteksten te digitaliseren en leesbaar/doorzoekbaar te maken. Inmiddels zijn er op de Nederlandse versie 5.435 bronnen terug te vinden. Vrijwilligers uit de project natuur werkgroep hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het boek Plantenschat op Wikisource te plaatsen. Zij zullen 11 juni uitleg geven over het werken met Wikisource.

Lees meer

28 april 2016

Terugblik Algemene Ledenvergadering

Op 16 april was de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Wikimedia Nederland. Dit keer met een traktatie vanwege het 10-jarig bestaan van Wikimedia Nederland.

Lees meer

31 maart 2016  |  Bibliotheken

Wikipedia in de Openbare Bibliotheek - doe mee!

De Wikimedia-gemeenschap en de Openbare Bibliotheken delen een gezamenlijke visie: het voor iedereen vrij toegankelijk maken van kennis. Wikimedia Nederland, de Koninklijke Bibliotheek en verschillende openbare bibliotheken zijn een pilot-project gestart om te kijken hoe zij samen kunnen werken.

Lees meer

27 maart 2016

10 jaar Wikimedia Nederland in vogelvlucht

Wikimedia Nederland is jarig. Vandaag precies 10 jaar geleden werd de Vereniging Wikimedia Nederland opgericht als zesde landelijke vereniging binnen de wereldwijde Wikimedia beweging. De missie van de vereniging is:

Stel je een wereld voor waarin elke persoon vrije toegang heeft tot alle kennis. Dat is waar wij aan werken.

Tijd om even stil te staan bij enkele hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar. Hieronder zomaar een greep:

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

16 maart 2020

Wikipedia in Maastricht: onderwijs met historische bronnen

Als Universiteit Maastricht stimuleren we de integratie van onderzoek en onderwijs door studenten te laten deelnemen aan research based learning programma’s. Het doel hiervan is ze de unieke kans te bieden om in de Bachelor opleiding al ervaring op te doen met het opzetten en uitvoeren van empirisch onderzoek. We dragen momenteel bij aan verschillende facultaire cursussen met onze bijzondere collecties reisboeken, literatuur, psychologie, rechtspraak en geneeskunde. Voorbeelden zijn cursussen binnen het Wikipedia-onderwijsprogramma, zoals On Expedition, Historical Book Review en Opening up old books: investigating the botanical archives of Maastricht. Door een Wikipedia-artikel te schrijven, oefenen studenten schrijven vanuit een neutraal standpunt, refereren en citeren van (primaire) bronnen.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt