WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

2 december 2020  |  Gendergap

SheSaid

Het Wiki Loves Women initiatief wil met de internationale actie SheSaidde zichtbaarheid van vrouwen verbeteren door het toevoegen van citaten van vrouwelijke leiders op Wikiquote, of het verbeteren van reeds bestaande citaten.

Lees meer

19 november 2020

Wikikerstborrelcon

In verband met de COVID19 pandemie vervielen dit jaar helaas veel offline activiteiten, waaronder WikiconNL, de 2-daagse Wikimedia conferentie voor open kennis. En de altijd gezellige kerstborrel. Reden voor Wikimedia Nederland om op 12 december, de laatste WikiZaterdag van 2020, een kleinschalig online evenement te organiseren van 13.30 tot 17.00 uur.

Lees meer

19 november 2020

Nooit Geweten

Via de Podcast Nooit Geweten brengt Teun Duynstee mooie verhalen uit de schatkamer van Wikipedia.

Lees meer

13 november 2020

Ken je vrienden

Een van de vroegste vriendschapsalbums in de collectie van de Koninklijke Bibliotheek (KB) is het in 2018 aangekochte album amicorum van Seino Egberts Mulert.

Lees meer

7 november 2020

Verjaardag Wikipedia 20 jaar

In 2021 worden zowel de Engelstalige als de Nederlandse Wikipedia 20 jaar. Dat willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Maar hoe vier je een verjaardag in tijden van Corona?

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

26 februari 2021

WikiSejarah: de historische archieven "uitpakken" voor de ontwikkeling van inhoud

Wikimedia Indonesia heeft een serie activiteiten uitgevoerd onder de naam "WikiSejarah" (oftewel WikiGeschiedenis ). WikiSejarah is een online activiteit die tot doel heeft digitale collecties over Indonesische thema's open te stellen voor de Wikimedia projecten. Het initiatief werd gestart door Wikimedia Nederland die Wikimedia Indonesia uitnodigde om deel te nemen aan de Maand van de Geschiedenis.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt