WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

28 januari 2021

Donatie Afrika-collecties

De visuele impact van Afrika is enorm. Toch is Afrika helaas ondervertegenwoordigd in beeldbanken, waaronder Wikimedia Commons. De bibliotheek van het African Studies Centre Leiden zag dit als een kans en uploadt sinds 2015 Afrika-foto's naar de beeldbank van Wikipedia.

Lees meer

15 januari 2021

Wikipedia 20 jaar

Vandaag viert een van de populairste websites ter wereld, Wikipedia, zijn 20e verjaardag. Wikipedia is voor de hele wereld dé bron voor vrij toegankelijke en betrouwbare informatie over alles en nog wat. Tegenwoordig zijn er Wikipedia’s in 300 verschillende talen; deze worden meer dan 15 miljard keer per maand geraadpleegd.

Lees meer

4 januari 2021

Save the date - vrijdag 12 maart

PublicSpaces Conference #1 - Towards a Common Internet

Hoe komen we tot een publieke ruimte op het internet? PublicSpaces, Pakhuis de Zwijger en Waag in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken organiseren 12 maart een conferentie om deze onmogelijke vraag te beantwoorden.

Lees meer

18 december 2020

Fotowedstrijd 2021

In 2021 worden er weer diverse internationale Wiki-fotowedstrijden georganiseerd. Wiki Loves Earth wordt in mei en juni georganiseerd om natuur en landschap wereldwijd meer in beeld te brengen. In september maakt Wiki Loves Monuments het voor deelnemende landen mogelijk om hun cultureel erfgoed (beter) zichtbaar te maken voor het publiek. Daarnaast besteedt Wiki Science Competition in november aandacht aan beelden over wetenschappen.

Lees meer

2 december 2020  |  Gendergap

SheSaid

Het Wiki Loves Women initiatief wil met de internationale actie SheSaidde zichtbaarheid van vrouwen verbeteren door het toevoegen van citaten van vrouwelijke leiders op Wikiquote, of het verbeteren van reeds bestaande citaten.

Lees meer

19 november 2020

Wikikerstborrelcon

In verband met de COVID19 pandemie vervielen dit jaar helaas veel offline activiteiten, waaronder WikiconNL, de 2-daagse Wikimedia conferentie voor open kennis. En de altijd gezellige kerstborrel. Reden voor Wikimedia Nederland om op 12 december, de laatste WikiZaterdag van 2020, een kleinschalig online evenement te organiseren van 13.30 tot 17.00 uur.

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

15 april 2021

De Papiamentse Wikipedia is er klaar voor!

For English, click here

In 2018 ontstond op initiatief van Unesco Nederland en Wikimedia Nederland het project Wiki goes Caribbean (WGC), met als doel de informatie over Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia, Wikidata en Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. De Wiki Goes Caribbean- werkgroep van Wikimedia Nederland besloot in dit kader de Papiamentse Wikipedia nieuw leven in te blazen.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt