WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

8 november 2016  |  Wikimedia Conferentie Nederland

Programma WCN 19 november 2016: De wereld achter Wikipedia

Zaterdag 19 november 2016 is de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Meeting Plaza Utrecht. De conferentie geeft de bezoeker een kijkje in de wereld achter Wikipedia en haar zusterprojecten. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? De conferentie is interessant voor (toekomstige) bewerkers van Wikimedia projecten, medewerkers van musea, bibliotheken, archieven maar ook voor educatieve instellingen en ICT-ers.

Lees meer

25 oktober 2016

Wikidata 4 jaar

Wikidata bestaat op zaterdag 29 oktober vier jaar! Het project werd in 2012 in het leven geroepen door Wikimedia Duitsland en heeft als doel een gemeenschappelijke bron te zijn van data. Wikidata is een centrale opslagplaats die er voor zorgt dat de informatie op de verschillende Wikimedia-projecten up-to-date is.

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

28 januari 2017

Cultureel Woordenboek doneert honderden lemma's onder vrije licentie

Eind jaren 1980 ontstond bij Elly Cassee en Dolph Kohnstamm het initiatief om te komen tot een werk dat een korte uitleg zou bevatten van woorden, namen en begrippen die een algemeen ontwikkelde Nederlander eigenlijk zou moeten kennen. Dit ondermeer geïnspireerd door Karel van het Reve's lezing. Zie ook onder Mozes en het boek Cultural Literacy, what every American needs to know.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt