WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

20 december 2016

Wikipedian in Residence van start bij Erfgoed Gelderland

Per 1 januari 2017 gaat Michelle van Lanschot van start als Wikipedian in Residence bij de coöperatie Erfgoed Gelderland. Een jaar lang zal zij medewerkers en vrijwilligers van 7 Gelderse kennis- en erfgoedinstellingen trainen en begeleiden in Wikimedia-gerelateerde activiteiten. Bij deze training zullen zaken aan de orde komen als het doen van contentdonaties en het stimuleren van hergebruik van materiaal dat reeds beschikbaar is gesteld.

Lees meer

15 december 2016  |  Project Natuur

De Hortus Leiden doneert bijzondere illustraties aan Wikimedia Commons

De Hortus botanicus Leiden ontving dit jaar van een hortusvriend het prachtige platenboek Flora van H. Witte uit 1868. Heinrich Witte was een Nederlands botanicus en schrijver. Na jaren bij zijn vader gewerkt te hebben in de Hortus Botanicus in Rotterdam werd hij in 1853 aangesteld als eerste tuinier bij de Hortus botanicus in Leiden. Witte schreef verschillende boeken waaronder Flora. De 75 getekende illustraties uit het boek zijn afkomstig van Abraham Jacobus Wendel.

Lees meer

13 december 2016

21 januari - Nieuwjaarsbijeenkomst

De Vereniging Wikimedia Nederland wenst alle leden, vrijwilligers, donateurs en relaties het allerbeste voor 2017! Graag nodigen wij u uit voor onze nieuwjaarsbijeenkomst. Wij zijn dit jaar te gast bij Museum Volkenkunde. De collectie van het museum bevat een groot aantal voorwerpen uit Afrika, Groenland, China, Indonesië, Japan, Korea, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Oceanië, Zuidwest-, Zuid-, Centraal en Zuidoost-Azië.

Lees meer

24 november 2016  |  Wikimedia Conferentie Nederland

In gesprek met: De hoofdsponsor van de WCN

Afgelopen zaterdag organiseerde Wikimedia Nederland voor de 9e keer de Wikimedia Conferentie in Nederland. Ruim 110 mensen kwamen samen in Meeting Plaza om kennis te delen en te halen. Seats2Meet / Meeting Plaza is al jaren de hoofdsponsor van de Wikimedia Conferentie Nederland. We spraken Ronald van den Hoff, President CDEF Holding BV.

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

2 mei 2017

Gendergeschiedenis in Vlaanderen en België

Een bijzondere actieve werkgroep houdt zich, met ondersteuning van Wikimedia Nederland, bezig met het sluiten van de genderkloof op de Nederlandstalige Wikipedia. In een paar jaar tijd zijn via dit project reeds meer dan 1.000 artikelen over vrouwgerelateerde onderwerpen op Wikipedia aangevuld en verbeterd. Maar de meeste van deze onderwerpen (vooral biografieën) hebben met Nederland te maken.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt