WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

12 januari 2017  |  Gendergap

Nieuw in 2017: WikiVrijdagen bij Atria

Al 15 keer organiseerde de gendergap werkgroep een WikiZaterdag. Dat zijn middagen waarbij we op locatie samenkomen om gezamenlijk te werken aan Wikipedia of andere Wiki-projecten. Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met andere enthousiaste mensen die bijvoorbeeld Wikipedia bewerken. Dit jaar introduceren we een extra variant; de WikiVrijdagen.

Lees meer

9 januari 2017

Bijzondere foto's van Leidse fotograaf op Wikimedia Commons

Jan Goedeljee (1824-1905) was een Leidse fotograaf die veel foto’s gemaakt heeft van Leiden en omgeving. Deze bijzondere collectie van glasnegatieven is in het bezit van Erfgoed Leiden en Omstreken en de gedigitaliseerde collectie is nu door hen beschikbaar gesteld op Wikimedia Commons. In de collectie komen bekende Leidse plekken zoals de Morspoort en het Academiegebouw langs, maar ook sindsdien afgebroken gebouwen zoals het oude postkantoor aan de Breestraat of het station.

Lees meer

20 december 2016

Wikipedian in Residence van start bij Erfgoed Gelderland

Per 1 januari 2017 gaat Michelle van Lanschot van start als Wikipedian in Residence bij de coöperatie Erfgoed Gelderland. Een jaar lang zal zij medewerkers en vrijwilligers van 7 Gelderse kennis- en erfgoedinstellingen trainen en begeleiden in Wikimedia-gerelateerde activiteiten. Bij deze training zullen zaken aan de orde komen als het doen van contentdonaties en het stimuleren van hergebruik van materiaal dat reeds beschikbaar is gesteld.

Lees meer

15 december 2016  |  Project Natuur

De Hortus Leiden doneert bijzondere illustraties aan Wikimedia Commons

De Hortus botanicus Leiden ontving dit jaar van een hortusvriend het prachtige platenboek Flora van H. Witte uit 1868. Heinrich Witte was een Nederlands botanicus en schrijver. Na jaren bij zijn vader gewerkt te hebben in de Hortus Botanicus in Rotterdam werd hij in 1853 aangesteld als eerste tuinier bij de Hortus botanicus in Leiden. Witte schreef verschillende boeken waaronder Flora. De 75 getekende illustraties uit het boek zijn afkomstig van Abraham Jacobus Wendel.

Lees meer

13 december 2016

21 januari - Nieuwjaarsbijeenkomst

De Vereniging Wikimedia Nederland wenst alle leden, vrijwilligers, donateurs en relaties het allerbeste voor 2017! Graag nodigen wij u uit voor onze nieuwjaarsbijeenkomst. Wij zijn dit jaar te gast bij Museum Volkenkunde. De collectie van het museum bevat een groot aantal voorwerpen uit Afrika, Groenland, China, Indonesië, Japan, Korea, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Oceanië, Zuidwest-, Zuid-, Centraal en Zuidoost-Azië.

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

29 mei 2017

Wikimedia Hackathon in Wenen

Geschreven door Spinster. Van 19 tot 21 mei 2017 vond de jaarlijkse Wikimedia-hackathon plaats. Zo’n hackathon of ‘hack-marathon’ is een informele werkbijeenkomst van ‘techneuten’. Meer dan 100 software-ontwikkelaars hebben in Wenen drie dagen lang intensief kennis uitgewisseld en samengewerkt. Allemaal mensen - vrijwilligers en betaalde krachten - die zich bezighouden met diverse technische aspecten van Wikipedia, en met de software die de vrije encyclopedie en haar zusterprojecten (Wikidata, Wikimedia Commons, Wikisource en nog veel meer) draaiend houdt.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt