WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

13 november 2016

Studenten schrijven voor Wikipedia

De afgelopen 2 maanden hebben studenten van de Universiteit Utrecht meegeschreven aan Wikipedia. Dit deden zij als onderdeel van de module Public history en herinneren in de digitale wereld; deze colleges gaan over de omgang met het verleden in het publieke domein en de rol van de vakhistoricus daarin. Tijdens het college droegen de studenten zelf bij aan de digitale historische cultuur door artikelen voor Wikipedia te schrijven.

Lees meer

8 november 2016  |  Wikimedia Conferentie Nederland

Programma WCN 19 november 2016: De wereld achter Wikipedia

Zaterdag 19 november 2016 is de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Meeting Plaza Utrecht. De conferentie geeft de bezoeker een kijkje in de wereld achter Wikipedia en haar zusterprojecten. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? De conferentie is interessant voor (toekomstige) bewerkers van Wikimedia projecten, medewerkers van musea, bibliotheken, archieven maar ook voor educatieve instellingen en ICT-ers.

Lees meer

25 oktober 2016

Wikidata 4 jaar

Wikidata bestaat op zaterdag 29 oktober vier jaar! Het project werd in 2012 in het leven geroepen door Wikimedia Duitsland en heeft als doel een gemeenschappelijke bron te zijn van data. Wikidata is een centrale opslagplaats die er voor zorgt dat de informatie op de verschillende Wikimedia-projecten up-to-date is.

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

2 mei 2017

Gendergeschiedenis in Vlaanderen en België

Een bijzondere actieve werkgroep houdt zich, met ondersteuning van Wikimedia Nederland, bezig met het sluiten van de genderkloof op de Nederlandstalige Wikipedia. In een paar jaar tijd zijn via dit project reeds meer dan 1.000 artikelen over vrouwgerelateerde onderwerpen op Wikipedia aangevuld en verbeterd. Maar de meeste van deze onderwerpen (vooral biografieën) hebben met Nederland te maken.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt