WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

6 oktober 2016  |  Wikimedia Conferentie Nederland

Keynote WCN 2016: Hoe Wikipedia als middel bij onderzoek wordt ingezet

Op zaterdag 19 november 2016 organiseert Wikimedia Nederland de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Utrecht. De conferentie presenteert deelnemers de wereld achter Wikipedia. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? Keynotespreker Prof. dr. Maarten de Rijke is expert op het gebied van zoekmachines en taaltechnologie. Hij bespreekt hoe Wikipedia faciliteert in onderzoeken op dit gebied.

Lees meer

29 september 2016

Vacature Wikipedian in Residence

Erfgoed Gelderland en Wikimedia Nederland starten een proefproject voor kleine erfgoedinstellingen in Gelderland. Het project heeft als doel deze erfgoedinstellingen de kennis en middelen te geven om hun collectie als open data beschikbaar te stellen.

Lees meer

8 september 2016  |  Project Natuur

Wikipediadag bij Beeld en Geluid!

Op zaterdag 8 oktober organiseren het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de British Library een Wikipedia workshop rondom het thema dierenrijk. Uit de archieven van Hilversum en Londen zijn er collecties aan audio- en videobestanden beschikbaar gesteld op Wikimedia Commons voor deze dag.

Lees meer

30 augustus 2016  |  Project Natuur

Schrijf mee over natuur op Wikipedia

1 oktober 2016: Schrijfmiddag over natuur op Wikipedia - voor beginners en gevorderden. Altijd al benieuwd geweest hoe Wikipedia werkt? Wil je meewerken aan Wikipedia-artikelen over natuur? Op zaterdag 1 oktober is er een Wikipedia-natuurmiddag in Utrecht.

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

13 maart 2017

Gezocht: bijdragers Wikinieuws

Sinds 19 januari wordt er gewerkt aan een heropstart van de Nederlandstalige versie van Wikinews, die momenteel in de Incubator (testomgeving) van de Wikimedia Foundation staat. 'Wikinieuws' is een wiki waarbij je zelf nieuwsberichten kan schrijven. Enkele gebruikers gingen het engagement aan om het project nieuw leven in te blazen.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt