Skip to main content

Introductie nieuwe projectleider

Geplaatst op 19 mei 2022

Hallo!

Mijn naam is Thamara Groenleer en vanaf 16 mei ben ik aan het werk als Projectleider Outreach & Partnerships bij Wikimedia Nederland. Ik heb recent een bachelor en master geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Mijn onderzoeksinteresse is vrij breed en tijdens mijn studie hield ik mij bezig met de oudheid, middeleeuwen en vroegmoderne tijd – met een voorkeur voor sociale geschiedenis en vrouwen -en genderstudies. Mijn masterscriptie richtte zich op punk in het Amsterdam van de jaren 1980. Daarvoor heb ik aan Avans Hogeschool CMV (Culturele en Maatschappelijke Vorming) gestudeerd, waarna ik een baan kreeg als coördinator horecadiscriminatie bij antidiscriminatiebureau Radar. Ik heb lang gestudeerd op verschillende niveaus (ook nog een MBO studie!) en ben daardoor op verschillende manieren in aanraking gekomen met (het delen van) kennis en hoe men daar mee om kan gaan. Hierdoor zie ik het belang in van laagdrempelige toegang tot kennis en ik zet mij graag in om dat mogelijk te maken. Bij WMNL ga ik me vooral focussen op het aantrekken van jongeren/jonge nieuwe bewerkers.

De meeste Wikipedianen vragen zich misschien af of ik zelf actief ben als gebruiker. Nee nog niet, maar ik ga het zeker proberen. Heel vroeger heb ik wel eens wat toegevoegd aan Wikipedia op basis van IP-adres maar toen was het misschien nog te lastig. Naast deze nieuwe hobby ga ik graag naar een festival of concert of doe ik een biertje op een terras. Ik woon samen met mijn partner en onze kat in Amsterdam.

Na twee jaar thuiswerken kijk ik ook erg uit naar een frisse uitdaging buitenshuis en veel leuke bijeenkomsten. Ik heb veel zin in de komende periode en hoop veel Wikipedianen te ontmoeten. Contact opnemen met mij kan via: groenleer@wikimedia.nl.

Deel dit artikel op: