Skip to main content

Ecomare-foto’s op Wikimedia Commons

Geplaatst op 27 januari 2017

Ecomare heeft een grote collectie foto’s die betrekking hebben op de zeenatuur. Om zoveel mogelijk mensen van deze beelden te laten genieten, heeft Ecomare het rechtenvrije deel van de collectie gedoneerd aan Wikimedia Commons de beeldbank van Wikipedia en alle andere Wikimedia-projecten.

Hierdoor zijn de foto’s beschikbaar voor encyclopedie-onderdelen in alle talen van de wereld. Wil je ook een foto van Ecomare gebruiken? Dat kan, alle afbeeldingen die gebruikt worden op Wikipedia zijn vrij te gebruiken met een Creative Commons licentie. Onder de afbeelding op Wikimedia Commons staat precies vermeld, onder welke licentie de afbeelding valt en wat je daarbij nog moet vermelden

Wikipedia bewerker Romaine meldde ons dat de foto’s “een mooie verrijking en aanvulling zijn. Een afbeelding zegt zoveel meer dan wat er in duizend woorden te beschrijven valt.”

Ecomare/Paoline Kruijssen, CC-BY-SA 3.0

Ecomare/Paoline Kruijssen, CC-BY-SA 3.0

In de eerste weken is inmiddels al 313 keer een foto van Ecomare aan een artikel van Wikipedia toegevoegd.

Benieuwd?
Neem eens een kijkje op zee-gerelateerde pagina’s van Wikipedia, bijvoorbeeld bij de kokkel of de zeepissebed. De kans is groot dat je daar een foto van Ecomare tegenkomt.

Deel dit artikel op: