Skip to main content

Help mee foto’s van het Caribisch gebied beter vindbaar te maken

Geplaatst op 6 augustus 2020

In het kader van het project Wiki goes Caribbean zijn inmiddels al vele duizenden mediabestanden (voornamelijk afbeeldingen) gerelateerd aan Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Om deze foto’s beter vindbaar te maken op Wikimedia Commons maar ook buiten Wikimedia-projecten, is het belangrijk deze afbeeldingen te voorzien van trefwoorden.

Zodat mensen die in Wikimedia Commons zoeken op ‘Willemstad’ bijvoorbeeld afbeeldingen terugvinden van foto’s die locaties in deze stad afbeelden. Deze nieuwe zoekfunctionaliteit in Wikimedia Commons werkt op basis van Structured Data, en door middel van de ISA tool is het nu heel eenvoudig om deze toe te voegen aan foto’s met je mobiele telefoon.

Help jij mee? Het werkt als volgt. Pak je mobiele telefoon, ga naar de homepage van de Wiki goes Caribbean campagne op ISA en druk op de ‘get started’ knop, log-in met je Wikimedia account via het menu en begin met het toevoegen van automatisch aan Wikidata-gekoppelde trefwoorden. Wie weet zie je je naam wel terug op de homepage van de campagne in de top vijf van grootste bijdragers. Op de projectpagina van Wiki goes Caribbean vind je een uitgebreide handleiding.

Deel dit artikel op: