Skip to main content

Maand van de Geschiedenis

Geplaatst op 25 juni 2021

In oktober 2021, tijdens de Maand van de Geschiedenis, besteden we binnen de Wikimedia-projecten extra aandacht aan het thema van dit jaar: ‘Aan het werk’. Dit onderwerp is breed te interpreteren. Denk aan het aanvullen van kennis over ambachten maar ook bijvoorbeeld over contractarbeid en arbeidsmigratie.

Net als in 2020 willen we deelnemers inspireren met lijsten van aan te vullen of te schrijven artikelen en suggesties geven voor bronmateriaal, of voor ontbrekende foto's of data.

We nodigen je van harte uit om mee te helpen in de voorbereidingen. Denk aan het schrijven van communicatieberichten, het verder uitwerken van de projectpagina of het opstellen van lijsten voor toe te voegen kennis op Wikipedia, Wikidata of Wikimedia Commons etc. Misschien vind je het wel leuk om extra activiteiten te bedenken of uit te voeren zoals een schrijfworkshop Wikipedia, of een introductie in het bewerken van Wikidata of Wikimedia Commons. We horen graag wanneer je een steentje bij wilt dragen via info@wikimedia.nl.

Deel dit artikel op: