Skip to main content

Maand van de Geschiedenis

Geplaatst op 1 oktober 2021

Dit jaar staat oktober, de Maand van de Geschiedenis, in het teken van ‘Aan het werk’. En aan het werk, dat gaan we zeker. Er is genoeg aanbod, voor zowel startende als ervaren Wikimedianen.

Introductieworkshop

Speciaal voor startende Wikimedianen, organiseren we op dinsdag 12 oktober de online introductieworkshop ‘Wikipedia bewerken’. Tijdens deze workshop wordt dieper ingegaan op de basisbeginselen van schrijven voor Wikipedia.

Schrijfweken

Ervaren Wikimedianen kunnen tijdens de schrijfweken op Wikipedia aan de slag met het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van kennis over onderwerpen gelinkt aan het thema ‘Aan het werk’.

WikiVrijdag

Zowel ervaren als startende Wikimedianen kunnen op 22 oktober deelnemen aan de WikiVrijdag. Er wordt in deze bijeenkomst aandacht besteed aan de gaps op Wikipedia, zoals de onderbelichting van vrouwgerelateerde en LHBTIQ+ -onderwerpen. Daarnaast is er ook ruimte om dieper in te gaan op bewerkersvragen en/of het publiceren van een Wikipedia artikel. 

Inzet wordt beloond

Deelnemers kunnen hun bijdrage vermelden op de resultatenpagina. Onder alle deelnemers wordt een cadeaubon ter waarde van € 50,- verloot.

Deel dit artikel op: