Skip to main content

Schrijfbijeenkomst Universiteit van Curaçao

Geplaatst op 28 maart 2024

In februari vertrok Wikipedia-vrijwilliger Toos Groen voor een lange vakantie naar Curaçao, en kwam met het idee om samen met de Universiteit van Curaçao een schrijfmiddag te organiseren. Samen met Wikimedia Nederland nam ze contact op met Rose Mary Allen die als buitengewoon hoogleraar Cultuur, gemeenschap en geschiedenis verbonden is aan de Universiteit van Curaçao. In het verleden organiseerde professor Allen al vaker werkgroepen voor haar studenten over het verrijken van de Papiamentstalige Wikipedia.

Op 26 februari vond de schrijfmiddag plaats die werd bezocht door vier deelnemers en remote werd ondersteund door een team van vrijwilligers uit Nederland. De bijeenkomst was voor de deelnemers een eerste introductie van de mogelijkheden voor het schrijven op de (Papiamentstalige) Wikipedia.

Als onderdeel van de voorbereiding voor de bijeenkomst heeft Rose-Mary Allen ook een tiental onderwerpen geïdentificeerd met betrekking tot de Curaçaose cultuur en geschiedenis die nog niet of heel beperkt omschreven zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Help jij mee om hier verandering in te brengen?

Deel dit artikel op: