Skip to main content

Wikimedia-training: gedeeld erfgoed – Suriname en het Caribisch gebied

Geplaatst op 3 mei 2021

Op vrijdag 23 april ging de online Wikimediatraining Suriname en het Caribisch gebied officieel van start. De training, gefinancierd door Stichting GO Fonds, is volledig volgeboekt met ruim 35 deelnemers uit Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland. 

Tijdens de eerste masterclass op 23 april kregen de cursisten een algemene inleiding over Wikimediaprojecten, een introductie Wikipedia door Mw. Yunette Aniceta (University of Curaçao), en verhalen uit de praktijk door twee Wikipedianen.

De volgende masterclasses vinden plaats op 12 mei (onderwerp: Wikimedia Commons), 28 mei (onderwerp: Wikidata) en 11 juni (onderwerp: gevoelig erfgoed rond het koloniaal verleden en Wikisource). De cursus wordt afgerond met een praktijkdag op zaterdag 26 juni. Waarschijnlijk sluit een aantal cursisten ook aan bij het project Wiki Goes Caribbean voor verdere begeleiding bij het bewerken van Wikipedia.

Wikimedia Nederland is nog op zoek naar extra begeleiders voor de praktijkdag op zaterdag 26 juni. Ben je vertrouwd met Wikimedia Commons, Wikidata en/of Wikisource en wil je mensen en organisaties uit Suriname en de Antillen helpen bij kleine batch uploads op deze projecten? Stuur dan een mail naar projectmedewerker Sandra Fauconnier: projecten@wikimedia.nl.

Deel dit artikel op: