Skip to main content

Wikipedia op Aruba – Aruba op Wikipedia

Geplaatst op 27 juni 2024

De projectaanvraag 'Wikipedia op Aruba - Aruba op Wikipedia' die Wikimedia Nederland heeft ingediend bij het Fonds Cultuurparticipatie is toegekend. Met dit project willen we samen met Bibliotheca Nacional Aruba, Archivo Nacional Aruba, Monumentenfonds Aruba en UNOCA een sterke Wikimedia-gemeenschap op Aruba opbouwen en de kennis over Nederlands-Caribisch erfgoed op de Wikimediaprojecten verbeteren en uitbreiden. Meer informatie over het project.

We willen tussen nu en begin 2026 een mooie mix van verschillende activiteiten ontwikkelen: trainingen, fotowedstrijden, schrijfchallenges, hackathons en vertaalprojecten. Allemaal gericht op het delen van tekst, beeld en data in verschillende talen: Engels, Nederlands en Papiaments.

Gangmaker is de Wikimedian in Residence op Aruba, een lokale projectcoördinator. Voor zover wij weten is dit de eerste Wikimedian in Residence in het Caribisch gebied.

Heb je opmerkingen, vragen of advies over het project of wil je meehelpen, neem dan contact op met Michelle van Lanschot (vanlanschot@wikimedia.nl).

Het project ‘Wikipedia op Aruba’ is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

Deel dit artikel op: