Skip to main content

Samen aan de slag voor Haagse monumenten op Wikipedia

Geplaatst op 21 oktober 2013

Utrecht, september 2013 - Monumentenstad Den Haag beter op Wikipedia - daar kan iedereen de komende maanden aan meewerken. Wikimedia Nederland, de vrijwilligersorganisatie achter Wikipedia, zet de stad Den Haag in de schijnwerpers. Dit in het kader van de grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments.

Hoewel bijna iedereen Wikipedia wel eens gebruikt, weten veel mensen niet dat ze zelf ook een bijdrage kunnen leveren aan deze internet encyclopedie: door foto’s aan te leveren, of door de informatie op Wikipedia te verbeteren en aan te vullen. 

In de maanden september en oktober organiseert Wikimedia Nederland diverse activiteiten voor iedereen die het leuk lijkt om zelf beeld of tekst over monumentenstad Den Haag bij te dragen aan Wikipedia.  

Zondag 22 september is er een foto-excursie. Vóór de rondleiding is een korte workshop waarin wordt uitgelegd hoe je foto’s beschikbaar kunt stellen voor Wikipedia. Gidsen van het Gilde Den Haag geven een rondleiding in Den Haag. Onderweg is er de kans om foto’s van monumenten te maken; een professionele fotograaf loopt mee tijdens de wandeling en geeft tips. 

Op zaterdag 12 oktober legt een ervaren Wikipedia vrijwilliger uit hoe je tekst en beeld kunt bijdragen. Vervolgens kunnen de deelnemers zelf aan de slag om bestaande artikelen over Haagse monumenten te verbeteren of een nieuw artikel te schrijven. 

De deelnemers maken kans op prijzen voor het best geschreven stuk of voor de beste Haagse foto. Bovendien doen foto’s van monumenten die in de maand september via het Wiki Loves Monuments wedstrijdformulier worden geüpload mee in de landelijke wedstrijd. Meer informatie over de activiteiten of over hoe u zich kunt aanmelden vindt u op: http://www.wikilovesmonuments.nl/lokaal/

Deel dit artikel op: