Skip to main content

Wiki Takes Dudok in Hilversum

Geplaatst op 27 augustus 2015

De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, gaat binnenkort weer van start. Duizenden deelnemers zullen in de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen uploaden naar Wikimedia Commons, Wikipedia’s database voor foto’s. Daarmee zijn deze foto’s vrij beschikbaar voor iedereen.

Eric Koch / Anefo, CC BY-SA 3.0

Wikimedia Nederland zet die maand de architect en stedenbouwkundige Willem Dudok (1884-1974) extra in de schijnwerpers. In samenwerking met Museum Hilversum en het Dudok Architectuur Centrum wordt 19 september om 11:00 uur de fotografieworkshop ‘Wiki Takes Dudok’ georganiseerd, waarbij deelnemers onder leiding van de professionele fotograaf Hans Peter Föllmi (http://www.ic4u.org) aan de slag gaan om Dudok monumenten in Hilversum op de gevoelige plaat vast te leggen.

Wiki Takes Dudok zal plaatsvinden in het Dudok Architectuur Centrum, in de kelder van het Raadhuis in Hilversum. Na een korte inleiding door Hans Peter Föllmi kunnen deelnemers het door Dudok ontworpen Raadhuis fotograferen of naar buiten gaan om Dudok monumenten in de omgeving vast te leggen. Hans Peter Föllmi geeft hierbij professionele tips. Na afloop kunnen deelnemers hun foto’s direct uploaden naar Wikimedia Commons.

Deelnemers aan de workshop Wiki Takes Dudok maken kans op een prijs voor de ‘beste Dudok foto’. Bovendien doen foto’s van Dudok monumenten die in de maand september via het Wiki Loves Monuments wedstrijdformulier worden geüpload automatisch mee in de landelijke wedstrijd, waarvan de prijsuitreiking plaats zal vinden op 28 november.

Deel dit artikel op: