Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag wordt elk jaar gevierd op 8 maart. Deze dag worden wereldwijd evenementen georganiseerd waar gelijke rechten en kansen, vrijheid en strijdbaarheid van vrouwen centraal staan. Op de website van onze samenwerkingspartner Atria vind je een overzicht van activiteiten in Nederland waar je bij aan kunt haken.

Meer informatie over, voor en door vrouwen op Wikipedia

Je kunt er ook voor kiezen om op 8 maart (of iedere andere willekeurige dag) een bijdrage te leveren aan meer informatie over, voor en door vrouwen op Wikipedia. Met het project Gendergap werkt Wikimedia Nederland hieraan. Je kunt zelf aan de slag thuis, met (studie)vrienden of met een groep andere geïnteresseerden.

Schrijven voor Wikipedia; hoe?

Heb je nog nooit een artikel op Wikipedia geschreven? Dan kan het handig zijn om de gratis handleiding Wikipedia te downloaden.

Schrijven voor Wikipedia: waarover?

Het lijkt je leuk om iets te schrijven voor Wikipedia, maar waarover?

  • Op Wikipedia hebben we een lijst van vrouwen over wie nog geen Wikipedia-artikel bestaat. Of kijk op deze lijst, die gerangschikt is naar onderwerp
  • Ook zijn er korte artikelen, die je zou kunnen uitbreiden. Dat is misschien minder ‘eng’ dan een nieuw artikel beginnen.

Samen schrijven?

Wil je weten hoe je een schrijfbijeenkomst organiseert om gezamenlijk aan artikelen te werken. Lees dan de handleiding Organiseren Wikipedia Schrijfbijeenkomst.

 

Hulp nodig?

Je kunt lid worden van de besloten Facebookgroepen Gendergap op nl.wikipedia.org of Wikivragen! waar leden graag jouw vragen beantwoorden. Of stel je vraag aan ons door een mailtje te sturen naar info@wikimedia.nl.

 

Op de hoogte blijven?

Houd dan onze webagenda in de gaten of bezoek de Wikipedia projectpagina Gendergap om te kijken of er binnenkort activiteiten zijn. Je kunt je ook aanmelden voor de Gendergap mailinglijst door een mailtje te sturen naar info@wikimedia.nl.