WCN 2016, Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0

28 januari 2021

Donatie Afrika-collecties

De visuele impact van Afrika is enorm. Toch is Afrika helaas ondervertegenwoordigd in beeldbanken, waaronder Wikimedia Commons. De bibliotheek van het African Studies Centre Leiden zag dit als een kans en uploadt sinds 2015 Afrika-foto's naar de beeldbank van Wikipedia.

Lees meer

15 januari 2021

Wikipedia 20 jaar

Vandaag viert een van de populairste websites ter wereld, Wikipedia, zijn 20e verjaardag. Wikipedia is voor de hele wereld dé bron voor vrij toegankelijke en betrouwbare informatie over alles en nog wat. Tegenwoordig zijn er Wikipedia’s in 300 verschillende talen; deze worden meer dan 15 miljard keer per maand geraadpleegd.

Lees meer

4 januari 2021

Save the date - vrijdag 12 maart

PublicSpaces Conference #1 - Towards a Common Internet

Hoe komen we tot een publieke ruimte op het internet? PublicSpaces, Pakhuis de Zwijger en Waag in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken organiseren 12 maart een conferentie om deze onmogelijke vraag te beantwoorden.

Lees meer

18 december 2020

Fotowedstrijd 2021

In 2021 worden er weer diverse internationale Wiki-fotowedstrijden georganiseerd. Wiki Loves Earth wordt in mei en juni georganiseerd om natuur en landschap wereldwijd meer in beeld te brengen. In september maakt Wiki Loves Monuments het voor deelnemende landen mogelijk om hun cultureel erfgoed (beter) zichtbaar te maken voor het publiek. Daarnaast besteedt Wiki Science Competition in november aandacht aan beelden over wetenschappen.

Lees meer

Welkom bij
Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de internet encyclopedie Wikipedia. Visie van Wikimedia Nederland - en van de wereldwijde Wikimedia-beweging: stel je een wereld voor waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis

Lees verder

Weblog

26 februari 2021

WikiSejarah: de historische archieven "uitpakken" voor de ontwikkeling van inhoud

Wikimedia Indonesia heeft een serie activiteiten uitgevoerd onder de naam "WikiSejarah" (oftewel WikiGeschiedenis ). WikiSejarah is een online activiteit die tot doel heeft digitale collecties over Indonesische thema's open te stellen voor de Wikimedia projecten. Het initiatief werd gestart door Wikimedia Nederland die Wikimedia Indonesia uitnodigde om deel te nemen aan de Maand van de Geschiedenis.

Lees verder
wikipedia globe

Wikipedia

De internet encyclopedie Wikipedia is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Wikipedia wordt helemaal geschreven door vrijwilligers en bestaat in meer dan 280 verschillende talen. Iedereen kan meewerken aan Wikipedia. Wikipedia is helemaal afhankelijk van donaties: de encyclopedie krijgt geen subsidie en heeft geen inkomsten uit reclame.

Lees verder

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt