3 mei 2016

11 juni: Natuurmiddag staat in het teken van Wikisource

Wikisource is gestart in 2003. Het project is er op gericht om oude bronteksten te digitaliseren en leesbaar/doorzoekbaar te maken. Inmiddels zijn er op de Nederlandse versie 5.435 bronnen terug te vinden. Vrijwilligers uit de project natuur werkgroep hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het boek Plantenschat op Wikisource te plaatsen. Zij zullen 11 juni uitleg geven over het werken met Wikisource.

Het boek Plantenschat is in 1898 geschreven door Frederike van Uildriks en Vitus Bruinsma. In Plantenschat wordt per pagina een in Nederland in het wild voorkomende plant beschreven. Van elke plant is een (pagina-grote) afbeelding opgenomen. Er worden 160 planten behandeld.

Wil je ook op Wikisource bestaande bronnen aanvullen en verbeteren?
Benieuwd hoe Wikisource precies werkt? Op zaterdag 11 juni organiseert de Wikimedia projectgroep natuur een natuurmiddag in Utrecht, we starten om 13:00 uur. Je kunt bij ons die middag terecht met alle vragen over het bewerken van Wikisource en andere Wikimediaprojecten. Je kan op elk niveau instappen: als beginner en als gevorderde. Iedereen kan deelnemen, ook al is het maar één pagina. Met elkaar kan het boek dan worden bewerkt, tot het helemaal gecontroleerd is.

Om er zeker van te zijn dat er een werkplek voor je is op kantoor, verzoeken we je om in te schrijven. Dat kan via dit inschrijfformulier.

Biodiversität 20660, G. Brändle, Agroscope, CC BY 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt