13 mei 2014

25 mei workshop 'Geluiden opnemen': Nationaal Park Sallandse Heuvelrug in beeld én geluid op Wikipedia

Het geluid van roodborsttapuit, korhoen of nachtzwaluw, het geruis van bladeren of mensen die recreëren in de natuur. Dat zijn voorbeelden van de geluiden waar Wikimedia Nederland naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur ook in geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Op zondag 25 mei, de Dag van het Nationaal Park organiseren wij een evenement in NP Sallandse Heuvelrug.

Het evenement begint om 12:45 uur in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug met een workshop ‘Geluiden opnemen’. Vervolgens gaan we samen het park in om geluiden in het Nationaal Park op te nemen. Na de parkwandeling komen we terug in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug waar deelnemers uitleg krijgen over het uploaden van geluiden op Wikimedia Commons, de beeld én geluidenbank van Wikipedia. Door het uploaden van de geluiden neemt u deel aan de wedstrijd.

Mee doen op zondag 25 mei? Geef u dan snel op. Hier vindt u meer informatie over het programma. 

De wedstrijd periode loopt van 1 mei tot en met 30 juni 2014. Zelfgemaakte foto’s en opgenomen geluiden uit de Nederlandse Nationale Parken kunnen worden geüpload en gebruikt ter illustratie van artikelen op Wikipedia. Deelnemers van de wedstrijd maken kans op mooie prijzen!

Vaccinium vitis-idaea, Taka

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt