13 februari 2020

Gendergap WikiZaterdag in het kader van Internationale Vrouwendag - 7 maart 2020

Op 7 maart, de dag vóór Internationale Vrouwendag, organiseert Wikimedia Nederland een speciale WikiZaterdag in het kader van Internationale Vrouwendag.

Uit onderzoek blijkt dat er helaas nog relatief veel kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen ontbreekt op Wikipedia en andere Wikimedia platforms zoals Wikimedia Commons en Wikidata.

Op de WikiZaterdag van 7 maart komen op het kantoor van Wikimedia Nederland in Utrecht Wikimedianen bij elkaar om samen aan de te slag gaan, introductie workshops te volgen en/of een presentatie te geven over het verkleinen van de gendergap. We hebben het maximaal aantal inschrijvingen voor deze dag bereikt, maar je kunt jezelf nog op de wachtlijst plaatsen door een mailtje te sturen naar jansen@wikimedia.nl. Zodra er dan een plekje vrij komt, wordt je meteen geïnformeerd. Je kunt echter ook gewoon online aan de slag. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten? Ga dan naar de Wikipedia projectpagina.

File:We_Can_Do_It!.jpg: J. Howard Miller, artist employed by Westinghouse, poster used by the War Production Co-ordinating Committeederivative work: Tom Morris / Public domain

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt