12 maart 2019

Kennisbijeenkomst samenwerking tussen Wikimedia en bibliotheken in Nederland

KB de Nationale bibliotheek - Den Haag, 15 mei 2019, 14.00 - 17.00 uur

De afgelopen jaren zijn er verschillende samenwerkingsprojecten geweest tussen bibliotheken en bewerkers van bijvoorbeeld Wikipedia. Samenwerking lijkt dus voor de hand te liggen en komt wereldwijd steeds meer voor. Want bibliotheken die hun collecties delen via Wikipedia en aanverwante projecten hebben een groter bereik dan via de eigen kanalen. Wikipedia-artikelen worden óók in de bibliotheek geschreven tijdens speciale Wiki bijeenkomsten.

Wikimedia Nederland startte een halfjaar geleden met ondersteuning van Stichting Pica een veldverkenning betreffende samenwerking tussen Wikimedia en bibliotheken in Nederland. Doel is om gezamenlijke doelen in kaart te brengen, (tijds)investering in beeld te krijgen om zo te beoordelen wat een structurele samenwerking kan opleveren.

Kennisbijeenkomst
Op 15 mei aanstaande organiseert Wikimedia Nederland een kennisbijeenkomst voor medewerkers van bibliotheken. Die middag worden resultaten van gevoerde deskresearch en netwerkanalyse gepresenteerd en voorbeelden gegeven van samenwerkingsprojecten. Deze gegevens dienen als basis om tijdens een aansluitende werksessie dieper in te gaan op de mogelijkheden van samenwerking.

Voor wie
Wij nodigen programmamanagers, informatie- en collectiespecialisten, communicatiespecialisten en beleidsmakers van alle bibliotheekvormen of aanverwante organisaties uit om aan te sluiten. Tijdens de werksessie lever je input vanuit jouw werkveld. Wanneer delen van de bibliotheekcollectie, vergroten van zichtbaarheid en/of het delen van kennis met de gemeenschap een belangrijke rol speelt of gaat spelen in jouw bibliotheek, is deze middag zeer aan te bevelen.

Inschrijven
Deelname aan de bijeenkomst is gratis maar aanmelden is verplicht.

Fotodag bij OBA Hagedoornplein, AWossink, CC-BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt