7 juli 2016

LHBT+ themaweken op Wikipedia

Tijdens Europride organiseert de gendergap-werkgroep in samenwerking met Atria en IHLIA themaweken over de LHBT+ (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) op Wikipedia. Het doel is om tijdens deze themaweken zo veel mogelijk informatie aan Wikipedia toe te voegen over LHBT-gerelateerde onderwerpen. De themaweken starten op 25 juli en eindigen op 6 augustus.

Iedereen kan meedoen aan de themaweken. We hebben een lijst opgesteld met gewenste artikelen en nodigen jou uit om deze artikelen te schrijven. Op de projectpagina op Wikipedia kun je aangeven dat je meedoet, staat de lijst met gewenste onderwerpen, vind je meer informatie over hoe je kunt starten en nog veel meer.

Workshop Recolour Wikipedia
Op maandag 25 juli organiseren we als aftrap van deze themaweken de workshop Recolour Wikipedia! Je leert tijdens de workshop hoe ook jij kunt bijdragen door bijvoorbeeld artikelen te vertalen, aan te vullen of door geheel nieuwe aan te maken. Na de introductie is er ruim de gelegenheid om het geleerde toe te passen. Meer lezen en opgeven voor de workshop (beperkt aantal plaatsen) kan hier.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt