24 april 2017

Project natuur gaat de tuin in

De temperatuur loopt op en de eerste bomen en planten staan in bloei, een prima moment om lekker de natuur in te gaan. Project natuur organiseert samen met De Tuin van Kapitein Rommel dit voorjaar de activiteit: QRpedia.

Kent je dat gevoel dat je naar een plant staat te kijken en denkt: ‘Daar zou ik wel eens wat meer over willen weten.’ ? Daar gaan we met het project QRpedia bij helpen! Door de hele tuin zijn door vrijwilligers van de Tuin van Kapitein Rommel bordjes met QR codes geplaatst. Een QR- code (Quick Response ) is een vierkantje met zwarte en witte vlakjes. Als je een QR code scant met de smartphone dan word je naar een website geleid, in dit geval Wikipedia. Op Wikipedia kom je dan direct terecht bij de gezochte plant en kom je meer te weten over de plant.

Het project is vanaf 4 mei in de Tuin van Kapitein Rommel te vinden en zal een aantal weken blijven staan. Naast deelnemen aan deze of één van de vele andere activiteiten van de tuin kun je heerlijk rondlopen en genieten van alles wat er groeit en bloeit.

Aan de slag met het QRpedia project? Vergeet dan niet om je smartphone met daarop een QR-code scanner mee te nemen. De QR-code scanner is een gratis app die je kunt gebruiken om de codes uit te lezen. QR Code Reader is een voorbeeld van een app die goed werkt, maar zo zijn er veel meer apps die je kunt gebruiken om de codes te scannen, de apps zijn te vinden in de app store op je telefoon. Kom langs en probeer het!

Wikimedia Nederland zet zich via Project Natuur in om de online informatie op Wikipedia over de Nederlandse natuur kwantitatief aan te vullen en dichterbij de mensen te brengen.

WeeJeeVee, CC BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt