10 oktober 2015

Themaweek Jac. P. Thijsse bij Wikimedia Nederland.

Het is dit jaar precies 150 jaar geleden dat de grote natuurbeschermer en bioloog Jac. P. Thijsse werd geboren. Thijsse is misschien wel het meest bekend van de Verkade albums, hij heeft echter zoveel meer betekend voor de Nederlandse natuur en natuurbescherming. Nu is het uitgelezen moment voor de Projectgroep Natuur van Wikimedia Nederland om in samenwerking met IVN - Instituut voor natuureducatie - en duurzaamheid een themaweek rond Thijsse te organiseren. Doel is zo een schat aan informatie over en rond Jac. P. Thijsse via Wikipedia vrij beschikbaar te maken voor iedereen.

In de week van 26 oktober tot 1 november kan iedereen die geïnteresseerd is meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Hierbij vatten we het thema Jac. P. Thijsse zeer breed op. Je kunt dus meedoen met een bijdrage over leven en werk van Thijsse zelf, zijn netwerk van vrienden en bekenden, de organisaties waarin hij actief was en mede oprichtte, parken, scholen of andere plekken die nog steeds aan hem herinneren; je kunt ook schrijven over personen en gebeurtenissen die invloed op hem hadden, de natuurgebieden die hij voordroeg voor bescherming of wat hij ons heeft nagelaten op het gebied van natuurbescherming in de breedste zin. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kunt je terecht op de projectpagina van de themaweek of kijken in de lijst met mogelijke artikelen.

Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen, zet dan je naam op de deelnemerslijst. Hier kun je ook je bijdragen registreren. WIl je meer informatie over en oefening in het schrijven over natuuronderwerpen op Wikipedia? Geef je dan op voor de schrijfmiddag op zaterdag 31 oktober van 13:00 tot 16:00 uur in de bibliotheek van Naturalis in Leiden, of volg de online snelcursus.

Ook is op zaterdag 24 oktober de bibliotheek van de Heimans en Thijsse Stichting open voor deelnemers aan de themaweek. Je kunt daar een groot aantal boeken inzien, maar ook zijn er boeken beschikbaar die je gratis mee naar huis kunt nemen als inspiratie voor je bijdrage. Laat dus deze unieke kans en bijzondere themaweek niet aan je voorbij gaan en doe mee!

Amstelveen, Thijssepark, Simone Richter, CC BY 2.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt