9 juni 2014

Vang het beeld van Nationaal Park Drents-Friese Wold voor Wikipedia en maak kans op mooie prijzen!

Op vaderdag, zondag 15 juni, organiseert Wikimedia Nederland tussen 12:45 uur en 16:00 uur een fotografie workshop in Nationaal Park Drents-Friese Wold bij Schaapskooi en Infocentrum van het Drents Landschap en Natuurmonumenten te Doldersum.

In de maanden mei en juni organiseert Wikimedia Nederland de wedstrijd Wiki Loves Earth. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te helpen om foto’s en geluiden uit de natuur ‘op de kaart’ te zetten van Wikipedia. Na de maand mei zitten we al op 700 foto’s van hoge kwaliteit!

Op zondag 15 juni organiseren Wikimedia Nederland en het Nationaal Park Drents-Friese Wold een fotografieworkshop in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve. Tussen 12:45 uur en 13:00 uur wordt u van harte ontvangen met een kopje koffie of thee in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve, Huenderweg 1, 8386 XB Doldersum. Na een workshop natuurfotografie kunt u onder leiding van de gids en fotograaf het gebied in om foto’s te nemen in het park. Om ongeveer 15:30 uur verwachten wij terug te zijn bij de Schaapskooi, waar u onder het genot van een drankje uitleg krijgt over hoe u de genomen foto’s kunt uploaden en zo mee kunt doen aan de wedstrijd.

Meedoen met de fotografie workshop op zondag 15 juni? Geef u dan snel op via het inschrijfformulier. Deelname is gratis, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het in beeld vastleggen van schapen in de wei, levend stuifzand of de prachtige heide. Dat zijn foto’s waar Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia) naar op zoek gaat tijdens het project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur ook in beeld op de kaart te zetten van Wikipedia?

Voor Wiki Loves Earth werkt Wikimedia Nederland samen met de Nationale Parken. In de maanden mei en juni krijgen bezoekers van de 20 Nederlandse Nationale Parken de kans om een ‘natuurlijke’ bijdrage te leveren aan de online encyclopedie Wikipedia. Gedurende deze twee maanden kunnen bezoekers met hun foto’s en geluiden uit de nationale parken meedoen aan de  wedstrijd Wiki Loves Earth. De gemaakte foto’s en opgenomen geluiden uit de Nederlandse Nationale Parken kunnen worden geüpload en gebruikt ter aanvulling van artikelen op Wikipedia. Deelnemers maken ook nog eens kans op mooie prijzen.

Canadameer, Uberprutser, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt